Home Nieuws Archief

Lijst Pim Fortuyn
Eindhoven

Wie zijn wij en...wat willen
 wij in Eindhoven

(Lees verder...)

 

Fractieleden
Lijst Pim FortuynRudy Reker
Fractievoorzitter
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster
Commissielid
Tjerk Langman

CommissielidMari Nijs
Commissielid
Maik Barten
Jonge Fortuynisten

Diversiteitsdebat mondt uit in lakmoestest voor politieke correctheidDoor Paul Verhaegh

24 februari 2010


Stichting OVAA, een Eindhovense organisatie voor diversiteitsbeleid, organiseerde woensdagavond haar inmiddels bijna traditionele debatavond voor de lijsttrekkers van de politieke partijen. Aan de hand van stellingen - bijna een standaardmodel voor verkiezingsavonden - moesten steeds twee lijstvertegenwoordigers hun partijstandpunt verwoorden.

De avond kwam wat moeizaam op gang: in reactie op de eerste stelling 'Een aparte aanpak is nodig voor groepen waar relatief veel overlast/criminaliteit voorkomt', durfde geen enkele partij uitgesproken te zijn. Het debat verzandde in semantische uitspraken als 'overlast en criminaliteit zijn twee verschillende dingen'.

Pas toen de Lijst Pim Fortuyn, vertegenwoordigd door Rudy Reker, aan de beurt kwam kwam iedereen los. Het verhaal van Rudy Reker over normen en waarden, de joods-christelijk karakter van onze cultuur etc lokte een bijna voorspelbaar spervuur van reacties van andere vertegenwoordigers en ook van het publiek uit.

Mensen buiten sluiten heette het, misbruik van het begrip joods-christelijk vond de ChristenUnie. Een mevrouw met een hoofddoekje in de zaal verklaarde dat zij al jaren getrouwd is met een Nederlands-Marokkaanse man en erg gelukkig was. Kortom, men trachtte de LPF per kerende post de zwarte piet van xenofobie en racisme toe te spelen.

Nu wil het toeval dat Rudy Reker getrouwd is met een Surinaamse vrouw, zodat Rudy Reker in ieder geval geen racist en ook geen xenofoob is. De mensen die zich nadrukkelijk anti-LPF manifesteerden daarentegen waren in meerderheid 'witte' mensen uit 'witte' buurten met 'witte' partners die zich bedienden van moralistische (lees: veroordelende) begripscategorieën. Zij wekten daardoor de indruk dat ze vooral wilden bewijzen dat ze moreel 'goed' zijn. Een debat met een hoog pavlovgehalte dus. Rudy Reker liet zich echter niet van de wijs brengen en was daardoor in ieder geval degene die het meeste profiel toonde deze avond.

Paul Verhaegh

 

 


 


Registreren en Inloggen
Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Volg ons ook op Facebook

Welkom bij
Lijst Pim Fortuyn


Log in / Registreer

 

Lid worden
van de
Lijst Pim Fortuyn
Eindhoven

Klik verder

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden

Afmelden

 

De Puinhopen van Acht jaar Paars

Lees hierAuteur: Pim Fortuyn