Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

The legacy of Pim

Column

Nederland verkeert in een zéér grote identiteitscrisis en vecht voor het behoud van haar cultuur en erfgoed. Deze identiteitscrisis is vreemd genoeg tevens de aanzet tot het herkennen en erkennen van de eigen identiteit, want de trots voor de eigen roots groeit met de dag. In een zoekende maatschappij, versplinterd tot op het bot, en door de eigen overheid aangevallen op haar cultuur en geschiedenis, zoekt men naar een verbindende factor die het saamhorigheidsgevoel herkent en versterkt. Pim Fortuyn was zo'n verbindende factor in een tijd waarin de eerste signalen van het verraad aan de Nederlandse en Europese bevolking zich begon af te tekenen.

Pim had de natuurlijke gave om een persoon te zijn waarin iedereen dat zag, wat hij of zij zocht. Voor de één was hij de warme oom die aandacht had voor het achtergestelde kind, voor de ander een stralend, verwarmend en vernieuwend zonlicht tegen de grauwe bedompte mistsluier van personen als Melkert, Dijkstal, Rosenmöller en de Graaf. Wat je ook zocht in de politiek, of een politicus, Pim had de gave alle gezochten kwaliteiten in één persoon te verenigen.

Door deze natuurlijk aangeboren flair, empathie en overduidelijke kwaliteiten was Pim Fortuyn de aangewezen, en enige mogelijke kandidaat, om de Nederlandse politiek daadwerkelijk voor altijd te veranderen. Je moet bijna wel bewondering hebben voor de feilloze radar van de gevestigde politiek, want het ‘gevaar’ Fortuyn werd door die walgelijk corrupte Haagse kliek op juiste waarde geschat....... de gevolgen kent u.

Nu staat ons land voor een grotere crisis dan tijdens Fortuyn zijn greep naar de macht, en is de oplossing, lijkt het, verder weg dan ooit. Ik zie geen charismatisch vernieuwer als Fortuyn ten tonele verschijnen, een gemis dat de versplintering vooralsnog geen halt zal toeroepen. De hoop van vele is gevestigd op dandy boy Thierry Baudet, een vlot babbelende, prettig ogende vertegenwoordiger van de nouveau riche, die als een komeet omhoog geschoten is, een vreemde term aangezien kometen eigenlijk enkel vallen i.p.v. omhoog schieten, maar in het geval van Baudet is dit misschien wel een profetische voorspelling.

Wat Baudet ten goede aangedragen kan worden is dat hij de aanval opent op het verderfelijke karakter van de gevestigde politiek, maar deze aanval is tevens het gehele gedachtegoed van zijn partij.
De arbeider zal zich na een eerste voorzichtige omhelzing afkeren van de partij door het gemis van oprechte warmte en verbinding met de doe maar gewoon mentaliteit. Waar Fortuyn als flamboyante aanhanger van de herenliefde werd geaccepteerd, is de gekunstelde portrettering van Baudet als sofisticated men of the world liggend op zijn piano, de nachtmerrie van iedere mediatrainer, slecht, nep en over the top.

Wat wel voor Baudet mag spreken is zijn feilloos herkennen van zijn karakter en zwakke punten, gezien de plaatsing van de meer warmte en sympathie oproepende Hiddema naast zich. Als komeet Baudet niet de redder des vaderlands gaat worden, wie zal dan in de voetsporen van Fortuyn treden en het gehele volk achter zich krijgen? Wilders werd hiertoe in staat geacht maar is door de eenzijdigheid van zijn boodschap, inmiddels zowel op links als rechts ingehaald, en zal gedoemd zijn te blijven spelen in de kelder van de jupiler league.

Blijft als enigszins vernieuwend gezicht Lilian Marijnissen over. De nieuwe frontvrouw van het sociale gezicht van de Nederlandse politiek, is als een wijkverpleegster die een terminaal opgegeven patiënt moet verplegen, een carrièrestart vol goede bedoelingen en oprechte intenties, maar totaal (nog) niet op haar taak berekend. Een aandoenlijke puppy in een arena vol met bloeddorstige pitbulls.
Is onze toekomst dan van het zwartste scenario en gedoemd te mislukken?

Nee, er komt licht in de duisternis. Door de bewustwording van de Nederlandse bevolking, zijn afkeer van de corrupte Nederlandse en Europese politici, en zijn weerspiegelde opstand in dezelfde strijd voerende landen als Polen en Hongarije, komt het moment dat de legacy van Pim Fortuyn een waardig en door het volk gedragen opvolger zal krijgen steeds dichterbij.

Door Michel Mulder

Uit het boek; IN MEMORIAM. De stem van de boze witte man

Laat reactieformulier zien