Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Extra belegenColumn Paul Verhaegh / Liberaal-Eindhoven 14 juli 2008
ED-journalist dekt cliëntelisme Eindhovense PvdA kritiekloos af Columnist Gerard Janssen van het Eindhovens Dagblad (ED) schreef onlangs een column in het ED waarin hij het raadslid Rudy Reker hekelde. Wat was het geval? Rudy Reker had kritische vragen gesteld aan het College van B&W over de organisatie van een voetbalfeest voor Turkse Eindhovenaren in het Winkelcentrum Woensel (WCW).

Daar werd op de avond dat het Turkse elftal tegen het Duitse elftal speelde een groot videoscherm geplaatst waar circa 5.000 Turkse Eindhovenaren konden kijken en feesten.

De kritiek van Rudy Reker zat hem in het feit dat de gemeente zich bij andere evenementen erg formeel op kan stellen, terwijl het nu opeens mogelijk was op het laatste moment allerlei dingen geregeld te krijgen. Ik citeer uit de toelichting bij de raadsvragen van Rudy Reker: ‘Vorige week, dat is ca 10 dagen voor het evenement Fiësta del Sol krijgt de vrijwilligersorganisatie, die dit 3-daagse evenement al tal van jaren met groot succes voor honderdduizenden mensen heeft georganiseerd, dus geen vergunning, terwijl de vergunning voor het evenement op het WCW binnen 3 dagen uit de achterzak van onze nieuwe burgemeester werd getoverd, of zien de burgers dat verkeerd? Het oordeel hierover is aan het college, maar dit gebeuren schept wel een precedent voor vele andere evenementen in onze stad, tenzij het college met 2 maten wil meten, maar dat lijkt ons niet verstandig. ‘ Kortom, de LPF-fractievoorzitter is voorstander van evenementen in de stad maar vraagt zich af waarom souplesse wel in dit geval wordt betracht en niet in andere, vergelijkbare, gevallen. Wie de politieke verhoudingen in Eindhoven kent weet wel waarom dat verschil er is. De PvdA in onze stad heeft een geschiedenis van cliëntelisme tegenover minderheden, met name tegenover de Turkse minderheid in Eindhoven. Vorige raadsperiode opperde het PvdA-raadslid Wildrik Burema meerdere malen dat de Steentjeskerk geschikt kon worden gemaakt voor het vieren van Turkse bruiloften. Waar Museum Kempenland, de huidige gebruiker, dan heen zou moeten zei hij er niet bij. Op zichzelf al merkwaardig dat een politieke partij zich ontfermt over een lokatie voor Turkse bruiloften. Dat is toch het pakkie an van de Turkse gemeenschap in Eindhoven, zou je zo denken. Zelfredzaamheid is de basis van een vitale samenleving. De gemeente verschaft toch ook geen huisvesting voor het houden van een boerenbruiloft? Kortom, het voetbalfestijn was een poging van het zittende College om weer eens stemmen te kopen van minderheden, een kunst die de PvdA bijkans heeft geperfectioneerd in de loop van de jaren en waarvoor die partij zich niet eens meer schaamt.
Je zou verwachten dat het ED daar eens de vinger op legt, juist omdat de pers nu eenmaal de waakhond van de gevestigde macht is. Echter niets van dit alles. In plaats daarvan schrijft Gerard Janssen een column waarin hij op zeer voorspelbare, links-zurige wijze ‘los’ gaat op het LPF-raadslid Reker: ‘Het ranzige denken van de LPF zodra er allochtonen in beeld komen, ruik je echter nog steeds op een kilometer afstand. Vorige week werd burgemeester Van Gijzel van Eindhoven betrapt op aanwezigheid bij enkele duizenden Turkse voetbalsupporters, die op een groot scherm bij het Winkelcentrum Woensel naar de EK-wedstrijd tegen Duitsland stonden te kijken. Voetbal beleven met allerlei mensen van een lagere kaste – daar wilde de LPF in wat raadsvraagjes wel wat gif over kwijt. “Volgens ons heeft burgemeester Rob van Gijzel zich laten leiden door ‘geldingsdrang naar allochtone medeburgers‘.’ Aldus Janssen. Het grappige van zijn column is dat hij bij uitstek illustreert dat wie met één vinger naar een ander wijst, met de andere vier naar zichzelf wijst. Lees maar mee: ‘Allerlei mensen van een lagere kaste’, Janssen kijkt dus zelf neer op Turkse Eindhovenaren c.q. voetballiefhebbers. ‘Daar wilde de LPF wel wat gif over kwijt’. Janssen zijn stukje druipt zelf van het gif, zoals eenieder die het leest kan constateren. Hij beschuldigt de LPF van ‘ranzigheid’, een cliché dat rechtstreeks uit de linkse onderbuik afkomstig is en dat de ED-columnist kritiekloos tot het zijne maakt. Waarmee maar weer eens bewezen is dat het hebben van onderbuikgevoelens niet aan politieke overtuiging is gebonden, zoals Pim Fortuyn al eens opmerkte. Een ding is wel duidelijk. Wie wil weten wat het huidige bewind van onze stad echt aan het uitspoken is, heeft het ED daarvoor niet nodig. Die krant is veel te veel verweven met de heersende machten in deze stad. En wie op zoek is naar een oorspronkelijk geschreven column kan die van Gerard Janssen beter overslaan. De man grossiert in clichés uit de jaren 70. Als je binnen de categorie clichés nog gradaties zou hebben, dan vallen die van Gerard Janssen ongetwijfeld in de categorie ‘extra belegen’. Paul Verhaegh

http://www.liberaal-eindhoven.nl/?p=203 

Laat reactieformulier zien