Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Ondanks camera’s, nog steeds overlast in Blixembosch

18 maart 2010 Nadat er na jaren van overlast twee camera’s op de Ouverture in Blixembosch zijn komen hangen is het even wat rustiger geweest. Even? Ja inderdaad, even! Alleen camera’s hangen en daar vervolgens niets of te weinig mee doen is geld over de balk smijten. Zeker in het begin zul je tijd moeten investeren om de overlastgevende jeugd te laten weten dat het nu menens is. Mensen vrijmaken, camerabeelden afkijken, posten en op heterdaad betrappen is de enige weg – maar op termijn ook de goedkoopste weg – die naar succes leidt. Vervolgens de scooters van deze overlastgevende gasten in beslag nemen en een fikse bon uitdelen, waar alle onkosten in verrekend zijn. Kortweg gezegd daadkracht tonen en niet dat slap bureaucratisch geleuter waar de relschoppers hartelijk om lachen.

Provoceren en kijken tot hoever zij kunnen gaan is nog steeds het enige doel waar zij opuit zijn. Jammer voor de ‘meelopers’ in deze groep, maar ook voor hen moet een Zero Tolerance beleid gelden. De Gemeente Eindhoven moet laten zien dat zij de baas is en de baas blijft in onze stad. Voorbeelden hoe het niet moet en hoe de onrust kan escaleren kunnen we met een grote regelmaat bij het nieuws vernemen. Het college maar ook de voltallige gemeenteraad van Eindhoven moeten niet willen om daarbij te horen. De politiemensen die ik vrij regelmatig spreek zeggen dat ook, maar mogen het niet uitvoeren omdat er andere ‘prioriteiten’ zijn. Welke prioriteiten dat zijn is voor hen, voor u maar ook voor onze fractie een groot raadsel. De fractie van de Lijst Pim Fortuyn zal in tegenstelling tot andere Eindhovense raadsfracties, ook nu, na de laatste gemeenteraadsverkiezingen de weg naar Blixembosch blijven vinden, waarbij mijn fractie niet zal rusten totdat de leefbaarheid in Blixembosch is genormaliseerd. Alle bewoners op en rondom de Ouverture hebben daar recht op. Genoeg is genoeg! In het Eindhovens Dagblad van donderdag 18 maart hebben wij kunnen lezen dat jongeren zich niet welkom voelen als zij op de Ouverture aanwezig zijn. Hoewel zij het er zelf naar hebben gemaakt, is niets minder waar. Maar zij dienen zich wel, net zo goed als alle andere mensen in Blixembosch rekening te houden met bewoners en andere bezoekers van deze prachtige woonwijk. Het bouwen van een nieuw jongerencentrum met een bromfietssleutelplaats is niet alléén het middel om de zaak op te lossen. Integendeel zelfs. Ook daar zullen de relschoppers blijven provoceren omdat dit nu eenmaal hun doel is. Bovendien moeten wij als gemeente Eindhoven door de economische crisis jaarlijks ca. 40 miljoen euro bezuinigen. Dus de kans dat dit centrum er op korte termijn komt is minimaal. Waarschijnlijk nihill! Maar met wat creativiteit en een beetje goede wil is er voor relatief weinig geld voor alle partijen een adequate oplossing te vinden.

Laat reactieformulier zien