Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Vernielingen buurthuis "De Vaart" in de wijk Vaartbroek


Maatregelen rond probleemjeugd in Vaartbroek

door Tjerk Langman. zaterdag 22 mei 2010
Sinds enkele jaren staat er een buurthuis in de Eindhovense wijk Vaartbroek. Dit buurthuis heeft de naam "De Vaart" meegekregen en moet ervoor zorgen dat jongeren uit deze wijk afleiding hebben zodat ze geen overlast veroorzaken. De reden hiervoor is dat de wijk Vaartbroek jarenlang ernstig werd geterroriseerd door vooral allochtonen jongeren uit deze wijk.
 
Het buurthuis wordt volledig gesubsidieerd door de gemeente Eindhoven. In plaats dat de probleemgevende jongeren de gemeente dankbaar zijn voor dit buurthuis, zijn er de laatste tijd veel ‘incidenten’ geweest. Bedreigingen, drugsgebruik en vernielingen zijn aan de orde van de dag. De jongerenwerkers van buurthuis "De Vaart" hebben onlangs de noodklok geluid. Dit was te lezen in een artikel van het Eindhovens Dagblad.

Naar aanleiding van deze ‘incidenten’ is er een kleine groep allochtonen de toegang ontzegd tot het buurthuis. Sindsdien worden bij het buurthuis regelmatig de ramen ingegooid en zelfs computers gestolen. Het is een onhoudbare situatie geworden die vraagt om een harde aanpak. De vraag is of de Eindhovense politiek dat wil en/of de politie bij machte is om de groep jongeren op te pakken. Tijdgebrek en andere prioriteiten zorgen ervoor dat de politie vaak niet of veel te laat op de meldingen af komt.
 
Dit zorgt ervoor dat de jongeren gewoon hun gang kunnen gaan zonder gepakt te worden. En dat weten zij maar al te goed! Het is een schrijnende situatie, die helaas niet alleen in Vaartbroek – denk hierbij maar aan Blixembosch – maar op meerdere plaatsen in Eindhoven en heel Nederland aan de orde van de dag is. Hopelijk houden de politieke partijen uit de Tweede Kamer hun woord na de verkiezingen en komen er voldoende agenten bij, die nu wel eens de juiste prioriteiten krijgen. En dat is gewoon boeven vangen en de overlastgevende jongeren laten merken wat de woorden Normen en Waarden betekenen! Genoeg is genoeg! Lees ook: Eindhovens Dagblad 1 juni 2010

Laat reactieformulier zien