Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

 

Aanvullende Raadsvragen: Occupy

De Occupy-beweging is een protest, maar hebben zij ook de oplossing voorhanden?
16 november 2011 Ook de fractie van de Lijst Pim Fortuyn heeft met verbazing kennis genomen van het bericht dat de Occupy beweging tot 29 november a.s. mag vertoeven op het Clausplein in Eindhoven. Omdat de gemeente Eindhoven de kosten van de tijdelijke sanitaire voorzieningen op het plein betaalt, maakt zij zich naar onze mening indirect verantwoordelijk voor het welzijn van de demonstranten.

Dat is een riskante keuze, wetende dat in dit jaargetijde het koude weer snel kan toeslaan met alle gevolgen van dien. Demonstranten die met nachtvorst in een tentje slapen, lopen daardoor grote kans op onderkoeling. Omdat wij in de RIB van 15 november jl. niets hierover hebben gelezen, is dit naar onze mening onvoldoende aan de demonstranten kenbaar gemaakt. Als aanvulling op de raadsvragen van de VVD over de Occupy beweging hebben wij de volgende vragen: -     Is de GGD betrokken bij het Occupy protest om de deelnemers voor te lichten over de koude nachten in dit jaargetijde en hen daardoor te behoeden voor eventuele gezondheidsproblemen? -     Is het college zich ervan bewust dat door toestemming te verlenen om tot 29 november a.s. op het Clausplein te kamperen, de sanitaire voorzieningen te regelen en te betalen, dat het college hierdoor het risico loopt dat er mogelijk meerdere personen onderkoeld raken en de gemeente hiervoor aansprakelijk wordt gesteld? -     Is het niet verstandig om gekoppeld aan het besluit de vergunning te verlengen tot 29 november en de sanitaire voorzieningen te verzorgen, ook meteen de boodschap af te geven dat de gemeente Eindhoven onder geen beding verantwoordelijk gesteld kan worden voor het welzijn van de Occupy demonstranten en dat het verblijf en de overnachtingen op het plein geheel voor eigen risico is? Fractie Lijst Pim Fortuyn Rudy Reker Tjerk Langman

Laat reactieformulier zien