Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Monument Sinterklaasbombardement onthuld

De dag dat Eindhoven zijn hart verloor
6 december 1942
Oyster-monument onder bij de Philips Lichttoren

Bij de voormalige Philips Lichttoren in het centrum van Eindhoven is op 6 december 2011, exact 69 jaar nadat 92 Engelse bommenwerpers onder commando van de Britse Royal Air force hun bommen hebben gelost, het Oyster-monument onthuld. Bij dit grootste bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog die Eindhoven heeft getroffen lieten 135 Eindhovense burgers, 7 Duitse en 16 Engelse militairen het leven.

Het doel van dit Engelse bombardement was om de Eindhovense Philipsfabrieken te vernietigen. Want daar werden onder meer radiobuizen- en lampen geproduceerd die voor de Duitse oorlogsindustrie van grote betekenis waren. Niet alleen de Philipsfabrieken werden zwaar beschadigd, ook een deel van de Eindhovense binnenstad en Woensel werden totaal verwoest.

Dank zij de tomeloze inzet van Eindhovenaar Ton van der Heijde en een aantal sponsoren is het mogelijk geworden om dit monument in de vorm van een oester door Peter Nagelkerke te laten produceren. Ook wij als fractie Lijst Pim Fortuyn hebben Ton van der Heijde gesteund in moeilijke tijden toen de realisatie hiervan dreigde te mislukken.

Laat reactieformulier zien