Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

De bureaucratische organisatie achter Vrouwe Justitia wil niet

 

 

Eindhovens Dagblad 29 juni 2012

 

Dubbele parkeerboete kost belastingbetaler een vermogen

 

 

Het artikel op de voorpagina van het ED van vandaag 29 juni 2012 inzake de verkeersboete staat niet op zich. Ook ik heb in december 2009 in deze stad een parkeerboete gekregen. Maar wel een met twee beschikkingen. Een om 11.53 uur en een op 11.54 uur. Natuurlijk meteen naar Leeuwarden gebeld die samen met mij constateerde dat dit niet mogelijk kan zijn. Mijn verzoek aan hen was om mij een creditnota te sturen met een bosje bloemen voor de schrik, maar nee ik moest naar het politiebureau in Eindhoven bellen. Dit in alle vriendelijkheid.

Nu ben ik niet zo’n moeilijke kerel dus heb ik ook dat meteen gedaan. Van de Eindhovense politie kreeg ik het advies om naar het veiligheidshuis in deze stad te bellen. Ook dat heb ik gedaan en ook daar werd geconstateerd dat dit een foutje moest zijn. Ook daar hetzelfde verzoek neergelegd als in Leeuwarden, dus een creditnota en een bosje bloemen. Nee, mijn verzoek leek bij deze dame wel op een oneerbaar voorstel. Ik had wel gelijk maar ik moest toch schriftelijk bezwaar maken. Dat heb ik dus geweigerd. Maar wel op eigen risico bitste zei mij nog.

 

Natuurlijk kan en mag iedereen een foutje maken. Maar als Justitie een fout maakt waar zij door de gedupeerde burger netjes op attent wordt gemaakt, mag je veronderstellen dat Justitie dat ook intern zal, kan en MOET corrigeren. Maar nee, niemand voelt zich verantwoordelijk.

Van huis uit en als gemeenteraadslid heb ik een verschrikkelijke hekel aan overtollige bureaucratie, dus nam ik het besluit om geen schriftelijk bezwaar aan te tekenen. Ik had dat al twee keer mondeling gedaan waarbij Justitie dat ook mede heeft geconstateerd, wetende dat er na de eerste verhoging ook een tweede verhoging komt. Nee, vergeet het maar, Justitie blijft in haar diepe winterslaap, maar stuurt wel de deurwaarder om het bedrag te innen. Ook dat heb ik geweigerd te betalen, maar toen kon ik niet anders dan bezwaar aantekenen. Maar dat werd niet ontvankelijk verklaard omdat ik niet binnen zes weken had gereageerd.

Alsnog bezwaar maken kon alleen maar als ik vooraf griffiekosten zou betalen. Ook dat heb ik geweigerd, met natuurlijk weer de nodige gevolgen. Dan maar hoger beroep aangetekend, maar uiteindelijk kon ik er niet meer onderuit om 111 euro griffiekosten te betalen. Meer dan het dubbele van de eerste keer en ondertussen vele brieven geschreven met telkens weer het verhaal met dezelfde strekking, waar ook telkens weer een antwoord op kwam.

Ondertussen had ik dit verhaal, bij gelegenheid na een commissievergadering ook aan een Eindhovense politiechef en burgemeester van Gijzel verteld. De reactie was dat ik maar op tijd bezwaar had moeten maken. PUNT! En nu komt het. Meerdere brieven van officieren van Justitie in Leeuwarden, Utrecht, ’s-Hertogenbosch en zeker twee officieren in Eindhoven hebben zich hiermee bezig gehouden. Ook mocht ik twee keer opdraven bij de Kantonrechter in deze stad. Uiteindelijk liep dit sprookje goed af en mocht ik gisteren 28 juli 2012 op mijn rekeningafschrift zien dat Justitie mij 111 euro had terugbetaald.

Een onterechte parkeerboete van 60 euro, die nadien toch word geseponeerd (niet kwijtgescholden) kost de Nederlandse belastingbetaler, naar mijn schatting tussen de 50 duizend en 100 duizend euro. Mocht je de stukken willen inzien, ik heb natuurlijk alles bewaard, bel je maar. Maar aan deze waanzinnige bureaucratie moet eens een keer onder ogen worden gezien. De vraag is dan: Wie of welke politieke partij zet zich in om een einder te maken aan deze waanzinnige, geldverslindende en ergerlijke bureaucratie in dit land. Weet jij het? Ik wel!

Met vriendelijke groet,

Rudy Reker, fractievoorzitter Lijst Pim Fortuyn Eindhoven (LPF)

Kandidaat Tweede kamerlid voor het Democratisch Politiek Keerpunt DPK

Laat reactieformulier zien

Deel deze pagina