Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

De onzin van Eindhovense Stedenbanden

Brandpunt onderzocht duurste Stedenbanden in Nederland
Uitzending 10 februari 2013

Wouter Kurpershoek onderzoekt de stedenbanden en komt terecht in een wondere wereld van ‘mondiale bewustwordingsprojecten’, reizende ambtenaren en opmerkelijke subsidies.

 

Eindhoven (217.000 inwoners) na Amsterdam (790.000 inwoners) op de tweede plaats met 2.248.000 miljoen euro in 5 jaar. Afgezien van deze linkse hobby is de verhouding van de bedragen helemaal zoek. Ja, ook daar scoort Eindhoven als de beste, maar is dat wel reëel? Nee, natuurlijk niet! Dit geld kunnen wij hier in onze stad zoveel beter besteden. Sinds de fractie van de Lijst Pim Fortuyn deel uitmaakt van  de gemeenteraad in Eindhoven (2006) hebben wij ons met klem verzet tegen deze verkwisting van belastinggeld door snoepreisjes, wat door Eindhovense burgers is opgebracht. Dit belastinggeld moet besteedt worden in onze stad, voor het welzijn van onze burgers  en nergens anders.

 In het allereerste fractievoorzittersoverleg (maart 2006) mochten de fractievoorzitters hun voorkeur uitspreken voor het land waar zij op kosten van de Eindhovense belastingbetaler naar toe wilden. Deze landen waren toen: Chinandega (Nicaragua), Emfuleni (Zuid-Afrika), Gedaref (Soedan), Minsk (Wit-Rusland) en Bialystok Polen.

 De fractievoorzitter van de Lijst Pim Fortuyn, Rudy Reker was de enige van alle partijen die deze snoepreisjes op principiële gronden heeft geweigerd. Inmiddels is Bialystok in Polen per 1 januari 2012 al stopgezet, maar deze maand, maart 2013 wordt er door reislustige raadsleden onder leiding van burgemeester Rob van Gijzel (PvdA) ‘onderhandeld’ over het vervolg.

De besmette naam Stedenbanden is al veranderd in mondiale bewustwording.  En liet burgemeester Rob van Gijzel tussen neus en lippen even weten dat de ambassadeur van Rwanda al meerdere keren had aangeklopt om met Eindhoven een ‘vriendschapsband’ aan te willen knopen. Ja, natuurlijk, een vriendschapsband van en op verzoek van Rwanda met Bulgarije zullen wij niet meemaken.  

Uitzending KRO Brandpunt 10 febr. 2013 Onze vrienden uit Pskov

KRO Brandpunt De cijfers op rij 

Brief gemeente eindhoven 30 oct. 2012 pdf

 

Laat reactieformulier zien

Deel deze pagina