Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Herdenking Pim Fortuyn in Rotterdam


Rotterdam 6 mei 2013 Een standbeeld van Pim Fortuyn met veel bloemen en meerdere toespraken, zoals hier op de foto door Rudy Reker, namens de Lijst Pim Fortuyn Eindhoven
Zoals elk jaar worden er op 6 mei op 3 locaties in ons land herdenkingen gehouden, omdat op deze dag, nu inmiddels 11 jaar geleden, in 2002 Pim Fortuyn in Hilversum werd vermoord. Op de eerste plaats is dat het mediapark in Hilversum waar Pim is doodgeschoten. Verder naar Driehuis waar Pim enkele weken begraven heeft gelegen en dan naar Rotterdam op de Pim Fortuynplaats, bij het standbeeld van Pim Fortuyn, waar om zes minuten over zes 2 minuten stilte word gehouden.

Goedemiddag, fijn dat ik een paar woorden tot u mag spreken

Het is vandaag 11 jaar geleden dat Pim Fortuyn op brute wijze is vermoord, door een dwaze milieu activist. De reden voor deze laffe en brute moord is u bekend. Inderdaad; Pim Fortuyn stond in 2002 hoog in de peilingen. Voor meerdere politici te hoog. Pim Fortuyn dreigde in de Tweede Kamer de grootste partij te worden. Pim maakte er ook geen geheim van en hij blufte op zijn eigen wijze, dat hij de nieuwe Minister-President van ons land zou worden. Voor de toen zittende politici en politieke partijen voelde dat als een levensgrote bedreiging. Letterlijk en figuurlijk.

Pim maakte er, op zijn manier ook geen geheim van welke maatregelen hij dan wilde nemen. En zijn gevleugelde uitspraken, ‘At your service’ en ‘Ik zeg wat ik doe … en doe wat ik zeg’ boezemde bij miljoenen Nederlandse kiezers vertrouwen in. Helaas mocht het niet zover komen.

De – in mijn optiek – ingehuurde milieuactivist heeft het vonnis voltrokken. Maar de vraag staat al sinds deze moord centraal wie de opdrachtgever- of opdrachtgevers achter deze moord zijn geweest. Er zijn namelijk te veel, met de nadruk op teveel, toevallige omstandigheden waarom deze moord juist daar, op loopafstand van de auto (een) van de schutter(s) heeft kunnen plaatsvinden. Als u het mediapark een beetje kent, moet u zich dat eens voor proberen te stellen. Dan kunt u niet anders dan mijn mening delen. Het is dan ook te verwachten dat de moordenaar, als hij vrij komt zijn bloedgeld gaat incasseren. Hou hem maar eens in de gaten.

Als de verantwoordelijke politici van toen hadden verwacht dat met de dood van Pim Fortuyn ook zijn ideeën en zijn gedachtegoed mee begraven zou worden, hebben zij verkeerd gedacht. Her en der in het land zijn er nog gemeenten waar voormalige Lijst Pim Fortuyn afdelingen onder diverse namen in gemeenteraden zijn vertegenwoordigd. Zoals hier door Leefbaar Rotterdam. Stuk voor stuk doen zij dat uitmuntend. Het is alleen bijzonder jammer dat daar geen landelijke organisatie meer boven staat. Maar ja, wat niet is kan nog komen.

Weet u? Bijna dagelijks hoor- of lees je de naam Pim Fortuyn nog in de media. Inderdaad, Pim Fortuyn is dood, maar zijn gedachtegoed, zijn ideeën zijn nog springlevend. Het fenomeen Pim Fortuyn en neem dat van mij aan, leeft echt nog onder de mensen. Zeker in deze slechte economische tijd verzucht menig burger, was Pim er nog maar. Hij zou zeggen wat hij ging doen … en ook doen wat hij gezegd zou hebben. Nee, Pim had, zoals onze huidige minister-president voor de verkiezingen heeft gedaan, niet elke kiezer € 1.000 euro beloofd. En in plaats daarvan na de verkiezingen roofblauw plegen op de portemonnee van dezelfde Nederlandse burgers. Nee, Pim Fortuyn was een visionair die nog dagelijks wordt gemist.

Tot slot

Als Eindhovens jongen kan ik zeggen dat ik trots ben op de Gemeente Rotterdam. Nee, niet voor Feyenoord, omdat zij PSV in de eredivisie voor hebben laten gaan, maar dat dit Rotterdamse college als éérste gemeente in ons land, een openbaar plein naar Pim Fortuyn heeft benoemd. Dat is bewonderingswaardig. In mijn stad heb ik – als burger – daarvoor ook een verzoek ingediend, maar Eindhovense ambtenaren willen nog niet echt. Toch wil ik u allen hierbij oproepen om ook in uw gemeente het college of raadsleden te benaderen, desnoods via een burgerinitiatief, om ook in uw gemeente een blijvend eerbetoon te geven aan de grootste Nederlander aller tijden; Prof Dr. Pim Fortuyn

Dank u voor uw aandacht

 

Laat reactieformulier zien

Deel deze pagina