Het Eindhovens Dagblad legt de verschillen bloot

De Leeuw & De Koning
4 oktober 2013 ED-stadsredacteuren Corrie de Leeuw en Ad de Koning bloggen over de Eindhovense politiek. Hierna een aardig beeld hoe de 'buitenwereld' tegen de lokale politieke krachtverhoudingen in Eindhoven aankijken.
Of je nu door de kat of hond wordt gebeten .......... is een bekend gezegde. Dat is ook in onze stad waarneembaar omdat Eindhoven al decennia lang het laagste opkomstpercentage heeft in Nederland. Maar onze fractie de Lijst Pim Fortuyn of de LPF Eindhoven met het Ouderen Appél maken wel het verschil. Nu nog op 19 maart 2014 dit gegeven zien te verzilveren.   (Bron Eindhovens Dagblad 4 oktober 2013) 'ED legt de verschillen bloot
Vandaag hadden we een eerste bijeenkomst over het ED-verkiezingsdebat.

Bedoeling is dat dit de vrijdag voor de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvindt. Het wordt een hele uitdaging, zo durf ik wel te concluderen. Inzet is natuurlijk dat we aanwezigen/kiezers/lezers laten zien dat er echt iets te kiezen valt in het stemhokje. Nou leert de praktijk dat veel geinteresseerden dat allang gedaan hebben, maar in die gevallen hopen wij dan toch minstens enige twijfel te zaaien.

Dus moeten alles op alles zetten om verschillen bloot te leggen. En dat zal best lastig zijn. De Eindhovense politiek is nu eenmaal niet zo 'verschillerig'. De SP doet hier alllang niet meer aan tomaten gooien, liberaal en sociaal gaan hand in hand en trouwens groen en blauw ook. De kleine splinters zoals Sodenkamp en Trots doen er helemaal niets toe en de 3e eenpitter Kees Rijnders is er in 3,5 jaar nog niet in geslaagd aan te tonen waar hij politiek gezien zit.

Eigenlijk zijn het hier het Ouderen Appel en de LPF die nog het meest de nadruk leggen op verschillen.

We zoeken nu dus naar manieren om een  echt knallend debat krijgen. Waardoor duidelijk wordt dat het ook echt geen eenheidsworst is in Eindhoven. Een paar ideetjes hebben we al. Maar misschien dat de lezers van deze blog ook wel suggesties hebben.'

Graag reageren dan! Hieronder of via de mail: (of naar collega Ad: )