Smulders had geen vergunning nodig voor kerstboomverkoop


Bron: Eindhovens Dagblad
Afbeelding Paul Smulders

Fotograaf: Ton van de Meulenhof Paul Smulders (83) uit Eindhoven en Ad van Thiel (72) uit Veghel hadden geen vergunning nodig om in Woensel kerstbomen te mogen verkopen.

Zij deden dat vanaf een afsluitbare achterplaats en handel vanaf zo'n terrein is niet vergunningplichtig. Smulders heeft daarover een brief gekregen van de gemeente Eindhoven. Mocht blijken dat hij de afgelopen jaren onterecht leges heeft betaald, dan zal Eindhoven dat compenseren. Dat liet de gemeente gistermiddag weten naar aanleiding van de ophef over de geëxplodeerde legeskosten (van 78 tot 846 euro in drie jaar tijd) voor 'meerdaagse standplaatsvergunningen'.

Niet vergunningplichtig

Eerder gaf LPF-raadslid Rudy Reker al aan dat Smulders en Van Thiel volgens hem niet vergunningplichtig waren. Reker liep donderdag een dagje mee op de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) om te zien hoe de prijs van de 'meerdaagse standplaatsvergunning' tot stand komt. Volgens het raadlid - en de gemeente erkent dat nu - viel de kerstboomverkoop van het duo Smulders/ Van Thiel in dezelfde categorie als die van bijvoorbeeld de Praxis in de Hurksestraat, de Boerenbond op het Industrietterrein Tempel of diverse tuincentra.

Bij de gemeente zijn dit jaar voor zeven locaties vergunningen aangevraagd voor kerstbomenverkoop. Twee aanvragers trokken hun aanvraag in, bij drie locaties bleek geen vergunning nodig. In 2012 waren er voor 14 locaties vergunningen aangevraagd en verleend.

 

Laat reactieformulier zien