Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Raadsvoorstel Turkse appartementen in de Bennekel


17 juni 2014 Raadsvoorstel tot vaststelling bestemmingsplan Gestel buiten de Ring (Willaertplein)
Stemverklaring Rudy Reker

Voorzitter dank u wel,

Het bestemmingsplan ‘Gestel buiten de Ring’ X 2005, met name het Willaertplein moet worden aangepast om er 14 senioren-appartementen te kunnen bouwen. Dat doel op zich is natuurlijk prachtig, ware het niet dat de huidige senioren, die daar in de Bennekel zijn geboren en getogen niet voor deze appartementen in aanmerking komen. Nee, deze appartementen zijn exclusief bestemd voor ouderen met een Turkse achtergrond.

Voorzitter,
Vele jaren hebben in de Bennekel geboren en getogen Eindhovenaren, nagenoeg probleemloos samen- en tussen mensen gewoond met meerdere etnische achtergronden. De bewoners uit de Bennekel deden nooit moeilijk. En nu er op een prachtige locatie, direct gelegen tegen het winkelcentrum op het Franz Leharplein  senioren-appartementen worden gebouwd, zijn de senioren uit de Bennekel daar niet welkom. Juist deze bewoners uit de Bennekel voelen zich met dit besluit in de steek gelaten en pleiten dan ook massaal voor een gemengde toewijzing van deze senioren-appartementen. 

Voorzitter,
Juist deze week, over 2 dagen, is er een bijeenkomst ‘tolerantie en respect’ gepland. Het college die altijd heeft gezegd voor een ongedeelde stad te zijn, sluit nu de oorspronkelijke bewoners van de Bennekel uit als het gaat om toewijzing van deze senioren-appartementen. Dat zet bij deze mensen kwaad bloed. Dat moet u toch kunnen begrijpen.

Daarom voorzitter zal de Lijst Pim Fortuyn tegen dit discriminerende Raadsvoorstel stemmen.

Rudy Reker 18/6 Eindhovens Dagblad 18/6 Studio 040

18/6 Omroep Brabant

18/6 Eindhoven Dichtbij

 

Laat reactieformulier zien

Deel deze pagina