Het gevaarlijkste kruispunt van Eindhoven

 

 tjerk sbs

 

Eindhoven, 21 oktober 2015

Namens de Lijst Pim Fortuyn fractie heeft ons commissielid Tjerk Langman samen met het SBS6 programma ‘De gevaarlijkste wegen van Nederland’ een item gemaakt over het levensgevaarlijke kruispunt Bezuidenhoutseweg – Achtseweg Zuid. Sinds de voorrangssituatie op dit kruispunt medio 2014 totaal is veranderd gebeuren er te veel (ernstige) ongevallen.

Tot nu toe zijn er 11 ongevallen geregistreerd waarvan 4 ongevallen met lichamelijk letsel, waarbij 1 motorrijder zo ernstig gewond is geraakt dat hij nu nog steeds in een revalidatiecentrum verblijft.

Daarnaast zijn er talloze ongevallen gebeurd met alleen blikschade die niet geregistreerd staan, omdat de bestuurders dit zelf hebben opgelost door een schadeformulier in te vullen. Dat dit zo niet langer valt kan zal duidelijk zijn. Er moet nu met spoed iets gebeuren.

Anti-auto wethouder Jannie Visscher (SP) weigert tot nu toe om de ernst van deze situatie onder ogen te zien en die maatregelen te nemen om het kruispunt weer veilig te maken. Er is immers ruimte voldoende om bijvoorbeeld een rotonde aan te leggen. Daarom is het SBS6 programma ingeschakeld om te trachten de wethouder op andere gedachten te brengen.

We hopen dat dit het gewenste effect heeft zodat er alsnog met spoed de juiste maatregelen worden genomen. Nu is het wachten op meerdere ongevallen al dan niet met dodelijke afloop.