Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

ED: Hagenkamp wil snel duidelijkheid

 door Lucas Nuchelmans. dinsdag 27 januari 2009 EINDHOVEN - Het bestuur van buurthuis Hagenkamp aan de Maria van Bourgondiëlaan wil duidelijkheid van zowel de Vitalis WoonZorg Groep als de gemeente over de eigen toekomst. Vitalis heeft ter plekke bouwplannen, waardoor het wijkhuis plaats zou moeten maken voor de nieuwbouw van Park Gender (woonzorgcentrum Engelsbergen en de seniorencomplexen De Hagen en Genderstate).

 "Hierover hebben we enkele jaren geleden met Vitalis een intentieverklaring getekend", aldus voorzitter B. van Gerwen van het wijkhuis. "Daarin stond onder meer dat Vitalis het buurthuis kon kopen op voorwaarde dat er wordt gezorgd voor tijdelijk onderdak, in afwachting van een nieuw onderkomen. De intentieverklaring is op 1 januari overigens verlopen zonder dat we iets van Vitalis hebben gehoord." De gemeente komt volgens Van Gerwen in beeld, omdat het buurthuis mogelijk in het nieuw te ontwikkelen spilcentrum, aan de andere zijde van het gebouw, een plek zou kunnen krijgen. "Dat laatste is weer op losse schroeven komen te staan, want we hebben via-via gehoord dat er hier voorlopig geen spilcentrum komt. Andere locaties in de stad zouden voorrang hebben." Die onzekerheid is des te erger omdat het wijkhuis met achterstallig onderhoud te kampen heeft, zoals een lekkend dak. "Zolang de mogelijkheid bestaat dat wij bij wijze van spreken over enkele weken naar een andere plek kunnen verhuizen, doen wij geen grote investeringen van 20.000 euro meer", stelt de voorzitter. De situatie wordt voor Hagenkamp steeds moeilijker. "De verenigingen die bij ons onderdak hebben, op dit moment 34, willen weten of ze hier kunnen blijven of naar iets anders moeten uitkijken. Maar ook het verhuren van lekkende ruimtes aan onder andere de peuterspeelzaal is geen goede zaak." Naar aanleiding van de situatie heeft de raadslid Rudy Reker (LPF) vragen gesteld aan B en W. Dat zegt dat het wijkhuis geen gemeenteigendom is en dat onderhoud dus ook haar plicht niet is. Eventuele hulp kan pas gegeven worden als er een duidelijk plan is voor het gehele gebied. Manager H. Vleut van Park Gender betreurt de ontstane situatie en zegt op korte termijn contact op te nemen met het bestuur van het buurthuis. "Ik wil rechtstreeks met het bestuur communiceren en niet via de krant", laat hij weten. De gemeente bevestigt dat het toekomstige spilcentrum 'vrij achteraan de lijst van nog te bouwen centra staat'. "Vanwege de realisatie van Park Gender willen we de bouw wat naar voren schuiven", meldt een woordvoerder. http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/article4409704.ece Voorzitter B. van Gerwen staat onder een van de lekkageplekken in het plafond van de peuterspeelzaal in wijkhuis Hagenkamp aan de Maria van Bourgondiëlaan. foto Kees Martens Foto zie: http://www.ed.nl/multimedia/archive/01020/ED_LEES4K_6837746-_1020610b.jpg 27-1-09 Bron: Eindhovens Dagblad

Laat reactieformulier zien