Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

LPF en SP liggen in de clinch

Door Yolanda de Koster (Eindhovens Dagblad)

EINDHOVEN – Het Eindhovense LPF-kandidaatraadslid F. Machiels overweegt een aanklacht wegens laster in te dienen tegen SP-fractievoorzitter B. Gerard. Gerard stelt dat Machiels lid is geweest van de extreemrechtse Centrum Democraten (CD) van wijlen H. Janmaat. Machiels ontkent dit. De SP-voorman wil Eindhovense kiezers waarschuwen dat er ’oude aanhangers van Janmaat op de lijst van de LPF Eindhoven staan’, aldus Gerard. Hij is niet onder de indruk van „Machiels’ dreigement om mij te dagvaarden“.

Machiels neemt pas na de raadsverkiezingen van dinsdag een besluit of hij aangifte van laster gaat doen. „Ik wil het even laten bezinken.“ Machiels – tweede op de kandidatenlijst van de LPF Eindhoven– noemt de aantijgingen van Gerard ’verkiezingsretoriek van de eerste orde’. „Ik ben nooit lid van de CD geweest en heb nooit voor de CD op een kandidatenlijst gestaan. Gerard is een vies spelletje aan het spelen en probeert via mij de LPF onderuit te halen.“ Adviseur Machiels ontkent niet dat hij adviseur van de Eindhovense CD is geweest. Hij stelt dat dit ’een vriendendienst’ betrof aan het adres van CD-fractievoorzitter W. Schoonbeek. „Ik ben in beeld gekomen nadat CD-raadslid Blonk de fractie verliet“, stelt Machiels. Dat was eind 1994. „Ik heb toen gezegd dat ik Schoonbeek wilde helpen, maar dat ik me distantieer van alles wat met de CD te maken heeft“, aldus Machiels. Machiels heeft vanaf het eerste moment dat hij als adviseur voor de CD actief werd, er naar eigen zeggen bij Schoonbeek op aangedrongen met de CD te breken. In september 1995 stapten Schoonbeek en fractiegenoot F. van Gessel Sanders uit de CD, om ’niet langer geassocieerd te worden met het geweld en het rechtsextremisme van de partij’, aldus Schoonbeek destijds. Zij gingen verder als de Lijst Schoonbeek, en doopten hun naam vier maanden later om in Burgerbelang Regio Eindhoven. De partij deed onder lijsttrekkerschap van Machiels mee aan de raadsverkiezingen van 1998, maar kwam niet in de raad. Het bevreemdt Machiels dat Gerard in het lijsttrekkersdebat van 1998 geen woord repte over zijn vermeende CD-verleden. „Een week voor de verkiezingen valt hij me aan op iets dat hij niet eens kan bewijzen.“ Gerard erkent dat hij geen harde, maar alleen indirecte bewijzen heeft. Hij beroept zich met name op diverse krantenartikelen waarin Machiels als woordvoerder en/of adviseur naar voren treedt. Zo werd medio september 1995 in deze krant gemeld dat ’de tweede fractiemedewerker Machiels’ samen met de raadsfractie uit de CD stapte. „Dan ben je gewoon lid geweest van die partij“, aldus Gerard. „Bovendien heeft Machiels nooit ontkend lid van de CD te zijn.“ Dat Gerard in het lijstrekkersdebat van 1998 Machiels niet met zijn CD-verleden confronteerde, lag aan het feit dat diens partij er toen niet toe deed. Met een landelijke bekende partij als de LPF ligt dat nu anders, aldus Gerard. LPF-lijsttrekker R. Reker vindt dat Gerard als fractievoorzitter moet aftreden. 1-3-2006 Bron: Eindhovens Dagblad  

Laat reactieformulier zien