Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Nog even terugblikken, maar vooral vooruitkijken!

Inmiddels een maand na de gemeenteraadsverkiezingen zijn we hopelijk bijgekomen van alle hectiek die verkiezingen nu eenmaal met zich mee brengen. Het is voor alle kandidaten en het bestuur een zeer drukke tijd geweest. Ik wil iedereen die zijn of haar steentje hieraan heeft bijgedragen hartelijk bedanken voor hun grandioze inzet. De Lijst Pim Fortuyn is erin geslaagd om bij de éérste keer dat wij in Eindhoven aan de gemeenteraadsverkiezingen mee konden doen – tegen de machtige mediastroom in – één zetel te behalen. In alle wijken van Eindhoven hebben wij gescoord. Terugkijkend een bemoedigend resultaat te noemen.

Natuurlijk hadden wij gehoopt op meer. Deze verwachting werd mede ingegeven door de constante hoge score op de kieswijzer. Maar ook na het multiculturele OVAA-debat in het Stadhuis en na de presentatie op de Markt en in Dynamo, scoorden wij zeer royaal. Aan ons verkiezingsprogramma en aan inzet heeft het dan ook niet gelegen. Samenvattend is het zo dat vier partijen geen zetel behaalden en verschillende zittende partijen zetels in hebben geleverd. De Lijst Pim Fortuyn kwam echter van niets naar één.   Jammer is dat 53% van de Eindhovenaren heeft gekozen om niet te stemmen, terwijl maar 47% van de kiezers de moeite heeft genomen om wel naar de stembus te gaan. Hieronder veel stemgerechtigde allochtonen die met dure gemeentelijke campagnes en met uw geld gesubsidieerde stichtingen, gemotiveerd werden om maar vooral hun stem uit te brengen. Het resultaat is dat de linkse PvdA en de SP de grote winaars zijn geworden. Samen met Groen Links vormen zij een minimale meerderheid in de raad. Deze uitslag dienen wij te respecteren. Toch kiest de PvdA voor een college waar ook het CDA – of anders de VVD of ’leefbaar eindhoven’ wel – aan deel moet nemen. Eindhoven krijgt dus wéér geen college waar de stemuitslag recht aan doet. Ik heb mevrouw M.C.Meindertsma – die als informateur optreedt – dan ook geadviseerd om de stemuitslag te respecteren. Hoezeer ik ook tegen een linkse coalitie ben in Eindhoven, er valt over vier jaar dan tenminste iets te kiezen. Daar staat dan wel een goede oppositie tegenover. Nu is het alweer ’vlees noch vis’. Oftewel ’pappen en nathouden’ en vooral blijven ’knuffelen’. Maar politiek is vooruitkijken en dat is wat wij nu doen. Ondertussen hebben enkele kandidaten introductiecursussen gevolgd die door ambtenaren zijn gegeven, zodat we alle commissies met meerdere personen kunnen bemannen. Deze commissieleden zullen de fractievoorzitter assisteren bij zijn taken. Ook is het noodzakelijk dat we onze Eindhovense afdeling verder dienen uit te bouwen door ons ledenbestand te vergroten. Daar kunt u allemaal aan meewerken en dat is een goede ondersteuning bij het uitvoeren van het raadslidmaatschap. Ondertussen zal de fractie er alles aan doen om – weliswaar in de oppositie – zoveel mogelijk van onze standpunten te verwezenlijken. Naamsbekendheid in positieve zin is natuurlijk ook belangrijk. Daartoe dient het bestuur nu noodzakelijkerwijs te worden uitgebreid. Ook is het wenselijk dat we zoeken naar een goede kandidaat die capabel moet zijn om het voorzitterschap te kunnen en willen vervullen. Ik blijf deze dubbelfunctie netjes uitvoeren totdat er een geschikte kandidaat is gevonden. Met Fortuynistische Groet, Rudy Reker, fractievoorzitter Lijst Pim Fortuyn Eindhoven

4 april 2006 Redactie Lijst Pim Fortuyn Eindhoven

Laat reactieformulier zien