Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Garantstelling stadion PSV opnieuw op politieke agenda

EINDHOVEN – De garantstelling voor de herfinanciering van het Philips Stadion komt alsnog op de politieke agenda. De weigering van het Eindhovense college om voor PSV garant te staan, wordt door de gemeenteraad van Eindhoven niet voor zoete koek geslikt. Dit is tegen de zin van demissionair wethouder M. Mittendorff (CDA). Zij stelde gisteren tijdens de gemeenteraadsvergadering dat garantstelling voor PSV in gemeentelijk noch in landelijk beleid past. De gemeente is wel samen met PSV op zoek naar mogelijkheden om de voetbalvereniging op een andere manier – financieel – te steunen.

Mittendorff hekelde in dat verband de uitlatingen van PSV-voorzitter R. Westerhof. Zijn uitlatingen in de media dat het de hoogste tijd is dat de gemeente iets doet en dat Eindhoven de enige stad is die niets voor een betaalde voetbalclub doet, is bij Mittendorff in het verkeerde keelgat geschoten. „Westerhof verkondigt feitelijke onjuistheden. Het is bovendien onhandig om op deze manier goede relaties op het spel te zetten. Dit is een goed bestuurder onwaardig,“ aldus Mittendorff. De PvdA wil de risico’s van garantstelling door de gemeente onderbouwd zien. Het is voor de sociaal-democraten moeilijk te verteren dat het college garantstelling simpelweg heeft geweigerd, omdat de gemeentelijke regels nu eenmaal zo zijn. De fractie wil weten welke risico’s de gemeente mogelijk loopt als Eindhoven PSV uit de brand helpt. Als de gemeente garant staat, kan PSV zijn stadion herfinancieren. Hiermee bespaart de voetbalvereniging jaarlijks zo’n vier miljoen euro per jaar. De LPF had de kwestie gisteren in de raad aangekaart. De partij wil dat het college zijn besluit van medio april heroverweegt.  Bron: Eindhovens Dagblad 25 april 2006 

Laat reactieformulier zien