Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Eindhoven blijft onveilig

 

Bron: AD In de misdaadmeter die het Algemeen Dagblad afgelopen weekend publiceerde is onze stad Eindhoven op een beschamende tweede plek - één plaats hoger dan vorig jaar - terug te vinden. Of het nu gaat om autodiefstal, straatroof, overvallen of handel in harddrugs, Eindhoven komt op verschillende aspecten bovenin de lijst terug.

De gevestigde politiek reageert op de wel bekende manier en wuift de resultaten van het onderzoek van het Algemeen Dagblad arrogant weg. De oorzaak van dit alles zou bij de verdeling van rijksgeld voor veiligheidsproblemen liggen, waar Eindhoven volgens wethouder Mittendorff (CDA, veiligheid en handhaving) steeds buiten de boot valt. In de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart j.l. was de Lijst Pim Fortuyn - tot onze eigen verbazing - de enige partij die veiligheid als thema bovenaan haar agenda had gezet. Andere partijen legden in interviews en debatten vooral de nadruk op zaken als luchtvervuiling en betere fietsvoorzieningen. Gelukkig zijn we niet zo naïef geweest om hieruit te concluderen dat het misschien toch wel mee zou vallen met de criminaliteit in Eindhoven. Terug naar de reactie van de wethouder. Volgens haar neemt de criminaliteit in onze stad juist af. Dit is natuurlijk altijd mooi om te horen, maar hoe komt het nou dat andere steden dit vele malen beter doen dan Eindhoven? Misschien valt er dan toch nog wel wat te leren van de rest van Nederland. Het wordt in ieder geval tijd dat er eens écht werk gemaakt gaat worden van een veilig Eindhoven, met meer meer bevoegdheden voor de politie, meer agenten in de wijken, meer cameratoezicht en een uitbreiding van het preventief fouilleren tot heel Eindhoven, zodat er eindelijk keihard kan worden opgetreden tegen criminaliteit. De arrogantie waarmee de wethouder dit tegenspreekt verhoudt zich totaal niet tot de vergelijkende cijfers. Het is maar dat u dit weet. 
 
Redactie Lijst Pim Fortuyn Eindhoven 17 mei 2006 

Laat reactieformulier zien