Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Onderzoek Pastoor nog duurder

Lijst Pim Fortuyn stemt tegen EINDHOVEN – De kosten van het forensisch onderzoek in de Eindhovense affaire-Pastoor lopen verder op tot 815.500 euro. De gemeenteraad ging gisteren, deels onder protest, akkoord met het beschikbaar stellen van een aanvullend krediet van 168.500 euro.

Het onderzoek door bureau 4iTrust naar aanleiding van geruchten over de afgetreden wethouder A. Pastoor bevindt zich in de eindfase. Betrokkenen krijgen nog deelrapporten voorgelegd in het kader van hoor en wederhoor. Duidelijk is dat niet alleen Pastoor onderwerp is van onderzoek. De integriteit van het handelen van het vorige college van B en W en van ambtenaren wordt onder de loep genomen. Eind juli wordt het onderzoek naar verwachting afgerond. Na de zomervakantie wordt het met de resultaten gepresenteerd. Volgens de begeleidingscommissie van de gemeenteraad zullen de uiteindelijke kosten de 815.500 euro niet overstijgen. Aanvankelijk was berekend dat het onderzoek drie é vier ton zou vergen. Eind januari was de inschatting dat 650.000 euro nodig zou zijn. „We zijn gaandeweg tegen meer zaken aangelopen“, verklaarde H. Rozendaal gisteren in de raad namens de begeleidingscommissie. Gedurende het onderzoek is één onderwerp toegevoegd aan de opdracht van 4iTrust. Ook is voor een van de zaken die onder de loep zijn genomen een ’andere, diepgaander onderzoeksrichting’ geformuleerd. Verder heeft 4iTrust voor 63.000 euro onderzoek verricht in gemeentelijke computerbestanden. Die kosten waren niet begroot. Volgens Rozendaal is onder meer gekeken naar e-mails en telefoongesprekken. De gemeenteraad had het gisteren niet eenvoudig met het voorstel om extra geld beschikbaar te stellen. De kosten vielen de raad enorm tegen, maar de meeste fracties zien geen weg terug. „Met dergelijke astronomische bedragen hoop je dat er wel iets uitkom“, zei CDA’er P. Leenders. SP-voorman B. Gerard toonde zich de grootste voorstander van het onderzoek. „Het belang van het zuiverend proces voor de gemeente is zo groot dat andere bezwaren in het niet vallen. Dit onderzoek is nodig zodat het gemeentebestuur voor de buitenwacht weer serieus te nemen is.“ LPF en Ouderenappèl Eindhoven stemden tegen. D. Rennenberg van het Ouderenappèl vindt dat het OM had moeten worden ingeschakeld. Bron: Eindhovens Dagblad 20 juni 2006
 

Laat reactieformulier zien