Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Eindhovens Dagblad: Nieuw locatie-onderzoek Plaza


Door Yolanda de Koster. woensdag 12 november 2008 | 02:47 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 12 november 2008 | 09:21 EINDHOVEN - De verhuizing van Plaza Futura naar het Viktoriakwartier staat sinds dinsdagavond meer dan ooit op losse schroeven.

Een ruime meerderheid van de Eindhovense gemeenteraad vindt dat serieus moet worden onderzocht of het film- en theaterhuis niet beter af is op de huidige plek aan de Leenderweg. Plaza moet dan wel fiks worden gerenoveerd. Ook moet er een stuk worden aangebouwd. De drie coalitiepartijen PvdA, CDA en SP willen dit samen met de oppositiepartijen VVD, Leefbaar Eindhoven, het Ouderenappèl en enkele eenmansfracties. Deze fracties vinden het meer dan de moeite waard om te onderzoeken of en hoe de tijdelijke miljoeneninvestering in twee filmzalen blijvend ten goede kan komen aan Plaza. Het gros van de fracties vindt 2,2 miljoen euro wel erg veel geld voor een voorziening die na vijf jaar wordt afgebroken. Bovendien hebben onder meer het CDA en D66 het geloof in verhuizing naar het Viktoriakwartier verloren, zo bleek gisteravond. Cultuurwethouder Marriët Mittendorff (CDA) lijkt ver- en nieuwbouw ook niet meer uit te sluiten, zo bleek uit haar betoog in de raadscommissie cultuur. Enkele partijen, zoals de VVD, vinden zelfs dat nu 'alle opties' openliggen. Het CDA heeft er gisteravond bij zijn eigen wethouder op aangedrongen volgende maand met een goed onderbouwd plan te komen voor een langetermijnoplossing voor Plaza. Daarbij moeten de voor- en nadelen van meerdere opties op een rijtje worden gezet, waaronder in ieder geval de Leenderweg. Plaza Futura zelf ziet ver- en nieuwbouw op de Leenderweg helemaal niet zitten, zo stelde directeur Geert Colsen gisteravond. Volgens hem is er onvoldoende grond om Plaza uit te bouwen tot een levensvatbare onderneming. Ook parkeren wordt volgens Colsen bij een groter Plaza een probleem. "Als je daar gaat bouwen, moet Plaza bovendien twee jaar dicht, met alle gevolgen voor Plaza van dien", waarschuwde Colsen. Wethouder Erik van Merrienboer (PvdA, vastgoed) heeft toegezegd te onderzoeken of de twee tijdelijke zalen hoe dan ook behouden kunnen blijven. Of dat nu voor Plaza is, of voor een andere instelling, aldus de wethouder. Zoals verwacht is de gemeenteraad met de grootst mogelijk meerderheid akkoord gegaan met de tijdelijke noodoplossing voor Plaza. Alleen de LPF stemde tegen. De twee nieuwe, moderne filmzalen kunnen over twaalf maanden in gebruik worden genomen. Wel was er kritiek op de magere onderbouwing van de kosten en dekking van de 2,2 miljoen, vooral vanuit de oppositie. Ook het feit dat het 'gevoelige dossier' zo summier en zo laat naar de raad is gestuurd, stuitte op onvrede. http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/4024251/Nieuw-locatieonderzoek-Plaza.ece Bron: Eindhovens Dagblad 12 november 2008 

Laat reactieformulier zien