Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Aan alle bewoners en ondernemers op of rondom de Ouverture in Blixembosch


Eindhoven, 5 november 2008 Geachte heer/mevrouw, Met dit schrijven wil ik u op de hoogte brengen van het werk wat er tot nu toe achter de schermen is gebeurd, om de overlast van ‘hangjongeren’ in uw wijk Blixembosch te bestrijden. Overlast die de leefbaarheid in uw wijk geweld aandoet. Niet dat ik nu al tevreden ben – integendeel zelfs – maar het begin is gemaakt en ik zal het op de voet blijven volgen, omdat ook wij als fractie Lijst Pim Fortuyn vinden dat u recht heeft om ongestoord en prettig in uw eigen wijk te kunnen wonen en verblijven.

Daarom blijft het belangrijk om bij overlast en/of andere calamiteiten de politie te blijven bellen. Alleen dan wordt dit geregistreerd en kunnen wij er op terugvallen. Ook ik blijf hiervan graag op de hoogte, dat zal duidelijk zijn. Geen melding betekent namelijk geen overlast! Na de gestelde raadsvragen van mijn fractie op 28 augustus, de open brief van 14 oktober en daartussendoor diverse gesprekken, telefoontjes en/of mailtjes naar de politiechef van Eindhoven Noord, wethouder Mittendorff en burgemeester Van Gijzel, alsmede de aandacht die ik hieraan heb gegeven tijdens de laatste 2 raadsvergaderingen van 28 oktober en 4 november, heb ik de onrustige situatie in Blixembosch, op en rondom de Ouverture – waar ook Aanschot in is meegenomen – nog eens een keer onder de aandacht van de voltallige gemeenteraad en het college van B & W gebracht. Om de politie meer bevoegdheden – zeg maar meer middelen – te geven om daadkrachtig deze overlast te bestrijden en voorgoed de kop in te drukken – iets wat de politie zelf zou toejuichen – heeft mijn fractie op 4 november nog een motie daartoe ingediend, omdat de politiek officieel de politie aanstuurt. Zoals vooraf was te verwachten heeft deze motie het niet gehaald. Domweg omdat de coalitie van PvdA, SP en het CDA, bijgestaan door andere linkse partijen niets van cameratoezicht willen weten, omdat zij vinden dat dit de privacy aantast. Toch vreemd, vindt u ook niet? Maar het blijft toch jammer omdat camera’s tevens dienen om anonieme relschoppers veroordeeld te krijgen. Maar het signaal is met het indienen van deze motie duidelijk gegeven. En zoals het vaker gebeurt in de raad van Eindhoven, krijgen wij pas nadien het gelijk aan onze zijde. Ik zal u als recent voorbeeld hiervan de onrust in de Eindhovense Bibliotheek noemen, die wij een jaar geleden al hadden aangekaart. Meerdere van dat soort zaken kunt u op onze website kunt terugvinden. Voor diegenen onder u die niet de beschikking hebben over een computer met internet en toch willen weten wat er is gezegd op de 2 laatste raadsvergaderingen, zal hierbij de complete tekst van het gesproken woord worden bijgevoegd. Wellicht is het voor u ook interessant om de andere bijdragen (2 + 3) te lezen die ook zijn benoemd. Dan krijgt u een beetje het idee wat Pim Fortuyn destijds bedoelde toen hij zei het land – waar deze stad ook deel van uitmaakt – aan de burgers te willen teruggeven. Met fortuynistische groet, Rudy Reker, fractievoorzitter Lijst Pim Fortuyn Bijlagen, zie: http://lpfeindhoven.nl/index.php?active=2&locationID=1&newsID=2072 http://lpfeindhoven.nl/index.php?active=2&locationID=1&newsID=2077
 
Lijst Pim Fortuyn Eindhoven 6 november 2008  

Laat reactieformulier zien