Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Eindhovens Dagblad: Eindhoven omarmt tippelaanpak


Stad trekt 60.000 euro per prostituee uit in 'project Levenskracht'. door Corrie de Leeuw EINDHOVEN - Eindhoven gaat zich ontfermen over de circa vijftien tot twintig hoertjes van de tippelzone bij de Achtseweg Zuid. Voor het project, waarbij het doel is om de vrouwen los te maken van hun verslaving, hun pooier en hun omgeving, gaat de gemeente per prostituee 60.000 euro uittrekken.

Hoewel de gemeenteraad formeel nog moet instemmen, bleek gisteravond bij de vergadering van de commissie Jeugd en Gezin dat het 'project Levenskracht' op brede politieke steun kan rekenen. De intensieve begeleiding van de vrouwen door individuele coaches moet er toe leiden dat de tippelzone over drie jaar dicht kan. Daarover waren trouwens nog wel wat vragen bij de leden van de commissie.
Want wat als blijkt dat dan nog niet alle vrouwen begeleid zijn naar een menswaardig bestaan buiten de prostitutie. ,,Dan gaan ze zeker weer terug naar Woensel West", aldus VVD-commissielid Jacobs-van Nisselrooij. Wethouder Mittendorff bezwoer dat dat niet de bedoeling is. Want de aanpak moet twee doelen dienen, zo betoogde zij: ,,De vrouwen moeten een beter leven krijgen en de buurtoverlast moet stoppen." Maar meer partijen twijfelden over die termijn van drie jaar. Liever zien zij dat tussentijds een balans wordt opgemaakt en een eventuele sluitingsdatum wordt bepaald. Mogelijk komt hierover een wijzigingsvoorstel, dat in de raad in ieder geval steun lijkt te krijgen van PvdA, VVD, SP en GroenLinks. Mittendorff zei nog wel dat die van tevoren vastgestelde sluitingsdatum in de aanpak van belang is als stok achter de deur. Over het geld deden de meeste partijen niet moeilijk. Eigenlijk sputterde alleen de LPF hierover. ,,Vijf ton per jaar voor de bijverdienste van enkele dames is volstrekt onverantwoord. Je kunt ze net zo goed het geld meteen meegeven", mopperde commissielid Van Hattem namens deze partij. De SP was de enige partij die het ook nog over de mannen had. De mannen die gebruik maken van de diensten van de straathoertjes. ,,Waar zijn de mannen in dit project? Hebben die dan geen hulp nodig", vroeg SP'ster Van Kaathoven zich af. Helaas moest de wethouder het antwoord wegens tijdgebrek schuldig blijven. Bron: ED, woensdag 1 oktober 2008 2 oktober 2008 

Laat reactieformulier zien