Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Commissie MZFPO 30-9-2008: bijdrage Lijst Pim Fortuyn over Startnotitie Armoede


Een van de grote veroorzakers van armoede in onze samenleving is de invoering van de euro enkele jaren geleden geweest – een besluit wat door veel gevestigde partijen werd toegejuicht. De hierdoor veroorzaakte prijsstijgingen troffen vele gezinnen hard in de portemonnee - de oorzaak van armoede ligt dus voor een deel bij de politiek.

De maatregelen die ‘de politiek’ nu in de startnotitie voorstelt zijn helaas tamelijk vaag geformuleerd met termen in de trend van ‘zou kunnen’ en ‘mogelijke maatregelen’ – dit ondanks een wel zeer hooggegrepen ambitie onder de naam “Armoede de stad uit”. Al met al ligt hier geen overtuigende succesformule voor dit concept. Met het CDA delen wij de mening dat de aanpak van fraude hard nodig is, want dit is inderdaad “stelen van de armen”. Kortom, om een goed oordeel te vormen over deze problematiek zal er meer concreet gemaakt moeten worden. Met het punt van “eigen kracht” kunnen wij wel goed leven, het is beter om de kwaliteiten van mensen optimaal te benutten in plaats van hen als tweedehands mensen voorgoed af te schrijven in een sociale onderklasse. AWJA van Hattem, Commissielid Lijst Pim Fortuyn Eindhoven Link naar Startnotitie Armoede [link] 
Lijst Pim Fortuyn Eindhoven 1 oktober 2008
 

 

Laat reactieformulier zien