Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Aboutaleb op één lijn met onze fractie


Weer een gemiste kans voor het Eindhovens Dagblad Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (PvdA) van Sociale Zaken vindt dat gemeenten bijzondere bijstand vaker in natura moeten geven. Hij denkt dan bijvoorbeeld aan nuttige gebruiksvoorwerpen etc. (…) ‘’Geldelijke steun wordt vaak gebruikt om schulden af te lossen of om uitgaven te doen waar de kinderen in het gezin niet van profiteren’’. (…) Aldus het citaat van Aboutaleb in het Eindhovens Dagblad van donderdag 24 mei 2007.

In de Stadseditie van dezelfde krant – 24 mei – staat de technische uiteenzetting over de bijdragen bij aanschaf van een computer, zoals deze in Eindhoven is geregeld. Vreemd dat in deze krant – jawel alweer! – niet wordt gerept over de heldere zienswijze van onze fractie in de raadsvergadering van 19 december 2006. Daarin stelde onze fractievoorzitter Rudy Reker op een wel zeer duidelijke manier – op een ingediende motie van GroenLinks die wij ondersteunden – dat deze gezinnen met een laag inkomen, beter af zijn met een computer die door onze gemeente in bruikleen wordt gegeven, om dezelfde redenen waar Aboutaleb nu in mei 2007, nog een keer uitdrukkelijk voor pleit. Waarschijnlijk door ervaring wijzer geworden, denken wij dan maar. Ook zou de gemeente Eindhoven door een centrale inkoop heel veel geld kunnen besparen. Helaas bleef onze fractie alleen met deze nobele gedachten, waar iedereen beter mee uit zou zijn. Het is even wennen – nu ja, dat doet het natuurlijk nooit – dat het college, de gemeenteraad en de ambtenaren zo a-commercieel hun werkzaamheden uitvoeren. Saillant detail in dit verhaal is dat Bernard Gerard van de plaatselijk SP fractie door burgemeester Sakkers nijdig werd gewezen op zijn onfatsoenlijke opmerking, en daarbij een waarschuwing van de burgervader in ontvangst mocht nemen.  Lijst Pim Fortuyn Eindhoven 26 mei 2007