Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Persbericht: Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Eindhoven, 14 januari 2014

 

Het besluit zoals in het Persbericht staat is unaniem door alle fractieleden genomen.

Hoewel wij nu pas januari 2012 schrijven gaan wij toch langzaam richting de volgende verkiezingen in maart 2014. Het lijkt nog ver weg, maar dat neemt niet weg dat wij als ‘Lijst Pim Fortuyn Eindhoven’ toch tijdig onze koers moeten bepalen. En deze koers willen wij vroegtijdig hebben ingezet om kiezers, sponsoren en (toekomstige) kandidaten gelegenheid te geven hun positie te bepalen. Onder meer of zij zich voor onze politieke partij kandidaat willen stellen, of op een andere manier onze campagne willen ondersteunen.

Jammer genoeg is Eindhoven nog de enige gemeente in Nederland waar de afkorting LPF staat voor de politieke partij die Pim Fortuyn zelf heeft opgericht namelijk: ‘Lijst Pim Fortuyn’. Niet alleen wij als bestuur, fractie en schaduw fractieleden zijn daar trots op, maar ook onze leden en zij die eerder lid waren van de voormalige landelijke vereniging, waarvan er meerdere lid zijn van LPF Eindhoven en waarvan er ook enkele op onze nieuwjaarsbijeenkomst aanwezig waren, lieten hun blijdschap hierover duidelijk merken.

Echter in de ‘wandelgangen’ hoorden wij als bestuur en fractie de laatste tijd meerdere keren dat wij als Lijst Pim Fortuyn bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2014 zouden opgaan of overstappen naar de PVV. Wie Pim Fortuyn heeft gekend of meegemaakt weet dat Pim een gedreven gepassioneerde intellectuele politicus was met een vlijmscherpe visie, die bijna 10 jaar na zijn overlijden niets aan actualiteit heeft ingeboet. Deze heldere en vlijmscherpe visie vindt u terug in het programma van de Lijst Pim Fortuyn Eindhoven. Een reden om onder een andere partijnaam door te gaan en deze visie in te ruilen is niet ter sprake. De voorzitter heeft in zijn Nieuwjaarspeech aan al deze speculaties een eind gemaakt. Naar aanleiding daarvan is het volgende persbericht uitgegaan. De speeches van beide raadsleden Rudy Reker en Charles Stroek zijn elders op deze site te lezen.
Persbericht
14 januari 2012
LPF bij gemeenteraadsverkiezing 2014 weer op de kieslijst
Vandaag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Lijst Pim Fortuyn is fractievoorzitter Rudy Reker ingegaan op het gerucht dat zijn partij zich bij de gemeenteraadsverkiezing in 2014 zou aansluiten bij de PVV. ‘Ik wil dit gerucht hier resoluut uit de wereld helpen’: aldus Reker. ‘Wij zullen als partij niet opgaan in de PVV noch zullen wij een politieke relatie met de PVV aangaan. Op de kieslijst 2014 zullen we weer als vanouds als Lijst Pim Fortuyn vermeldt staan.’ Het gedachtegoed van Pim Fortuyn zaliger is een intellectuele toekomstgerichte visie op het politieke bestel en de maatschappelijke huishouding in Nederland in alle facetten, hetgeen hij in tal van boekwerken uitvoerig heeft vastgelegd. Het gedachtegoed van de PVV steekt hier schril bij af en heeft daarom nauwelijks raakvlakken. Reden voor de Lijst Pim Fortuyn om onder eigen naam en met een eigen partijprogramma door te blijven gaan.
Voor informatie: Rudy Reker, fractievoorzitter Lijst Pim Fortuyn

Laat reactieformulier zien