Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Wethouder Bianca van Kaathoven stapt op

(Studio 040)

'Verstandig dat Van Kaathoven opstapt'

Het is verstandig dat de Eindhovense sportwethouder Bianca van Kaathoven opstapt. Dat vindt oppositiepartij LPF. Ook oppositiepartijen Leefbaar Eindhoven en CDA zijn er niet rouwig om dat ze vertrekt.

LPF-fractievoorzitter Rudy Reker: 'Ze is vanaf minuut één te licht bevonden als wethouder. Ze was niet sterk genoeg om zich te verzetten tegen haar eigen ambtenaren. Op die manier moest ze een beleid verdedigen waar ze het misschien helemaal niet mee eens was.'

 Ook het CDA was niet blij met Van Kaathoven. 'Ze had niet veel daadkracht, en boekte niet veel vooruitgang in de dossiers die ze onder haar hoede had', aldus raadslid Karin Wagt.

 Ook Leefbaar Eindhoven toonde de sportwethouder weinig daadkracht. 'Ze had de boel niet onder controle, en geen eigen mening. Anderen vertelden haar wat ze moest doen', zegt raadslid Eddy de Beaumont.

 Volgens Reker kon Van Kaathoven het werk gewoon niet meer aan. En dat was volgens hem ook aan haar te zien. 'Ze is al een aantal kilo's kwijtgeraakt in deze periode. Ik heb al eens tegen haar gezegd. Kijk nou uit met je gezondheid. Het is verstandig dat ze er nu mee stopt. Ze kon het gewoon niet aan.'

 Een aantal collega's uit de gemeenteraad hebben respect voor de moeilijke beslissing van de oud-wethouder. Renate Richters van GroenLinks laat op twitter weten dat Van Kaathoven een wethouder was die zich met hart en ziel heeft ingezet voor de stad.

14/4 Studio 040

14/4 Studio 040 

Wikipedia van Kaathoven

14/4 Studio 040

14/4 Studio 040

14/4 Studio 040

14/4 Studio 040 Rudy Reker op 0.44 en 1.55 min.

14/4 Eindhovens Dagblad

14/4 Eindhoven Dichtbij

14/4 Omroep Brabant

 

 

 

 

 

Laat reactieformulier zien