Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

DE MOORD OP PIM FORTUYN | Een geniaal complot? (BNN)

Nog steeds is 17 jaar na de brute moord op Pim Fortuyn niet iedereen overtuigd dat Volkert van der Graaf alleen heeft gehandeld. Ondertussen zijn er tal van artikelen en documentaires aan deze politieke moord gewijd en zijn er meerdere boeken over geschreven. De twee bekendste boeken zijn; MOORD NAMENS DE 'KROON' en DE MARIONET. Op deze pagina kunt u doorlinken naar YouTube en de documentaire die door de BNN is vervaardigd en uitgezonden nog een keer bekijken.

Moord namens de Kroon. (Ina Veen)

Samenvatting
Na de dood van Pim Fortuyn gonsde het van de geruchten dat niet Volkert van der Graaf als eerste zijn wapen op Fortuyn richtte. Vele raadselachtige zaken wijzen er op dat deze milieuactivist hem NIET alleen doodschoot op 6 mei 2002... Maar wie zat hier dan achter en welke mensen hadden belang bij zijn overlijden?
Actrice Ine Veen beschrijft vijf jaar na zijn dood zijn unieke levensloop en de complottheorieën die aangeven waarom een toekomstig minister-president van Nederland op het Mediapark te Hilversum werd vermoord. Zij onthult ook uitgebreid Fortuyns jeugd en seksleven.

Uniek is een groot aantal nooit eerder gepubliceerde foto's. Haar belangstelling voor politiek vindt zijn roots in het feit dat zij het nichtje is van de bekende politicus ex-senator prof. dr. Johan Wilhelm van Hulst, één der oprichters van het CDA. Ine Veen werd vorig jaar koninklijk onderscheiden voor haar bijdrage aan de Nederlandse cultuur en benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De Marionet (Tomas Ross)

Samenvatting
Tomas Ross balanceert in De Marionet op de scheidslijn tussen feit en fictie.Wat zou er gebeurd zijn als Pim Fortuyn de aanslag op 6 mei 2002 had overleefd?
Op 6 mei 2002 ontsnapt Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum aan een laffe aanslag. Na behandeling van zijn verwondingen, reist de immens populaire politicus volgens plan door naar het Oranje Hotel in Leeuwarden, waar zijn aanhangers hem als een martelaar toejuichen.

Negen dagen later behaalt de Lijst Pim Fortuyn de grootste verkiezingswinst ooit. Met 43 zetels is de LPF in één klap groter dan alle andere partijen, en nog geen maand later heeft Nederland een nieuw kabinet. Het tijdperk Fortuyn is begonnen. Al snel wordt duidelijk dat Fortuyns slogan 'Ik zeg wat ik denk, ik doe wat ik zeg' geen loze woorden zijn. Maar terwijl persfotograaf Lex speurt naar de dader van de aanslag wordt langzaam duidelijk wie Nederland werkelijk regeert en waarom.

 

Laat reactieformulier zien