Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Donkere wolken boven Sporthal Eckart

Raadsvoorstel sluiting sporthal Eckart en en Raadsvoorstel Businesscase Dommelbeemd

In de meningsvoermde vergadering van dinsdag 7 mei 2019 lag een dossier uit 2015 op tafel. Terwijl het probleem van een goede locatie van een SPILcentrum met school al meer dan 10 jaar actueel is. Dus de hoogste tijn om een juiste beslissing te nemen. (Rudy Reker)

Voorzitter, dank u wel,
Op de eerste plaats wil ik gezegd hebben dat wij begrip hebben voor de argumenten van de vier insprekers.

Voorzitter,
Aan Sporthal Eckart bewaren wij als Lijst Pim Fortuyn, maar ook ik persoonlijk als voormalig sponsor van Basketbalclub Almonte mooie herinneringen. Maar ook was Sporthal Eckart in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw de thuisbases van mijn zaalvoetbalvereniging Garage Rudy Reker, waarvan acte.

Deze mooie herinneringen zullen ons altijd bijblijven. Maar de tijd staat niet stil en veel zaken die spelen zijn aan verandering onderhevig.

Voorzitter,
Wij als LPF begrijpen dat het bestuur en de leden van basketbalvereniging Almonte grote moeite hebben om hun thuisbases, sporthal Eckart te moeten verlaten. Sporthal Eckart die daar in hun gloriejaren in de hoogste divisie speelden van de Nederlandse basketbalcompetitie. Het vaandelteam destijds onder de naam PSV, met Mart Smeets als commentator voor TV- uitzendingen. Dat waren hele mooie tijden.

Voorzitter,
Eindhoven ontwikkelt zich op vele fronten. En dat betekend dat je weleens afscheid moet nemen van iets wat je dierbaar is. Het algemeen belang moet voorop staan.

Gezien dat algemeen belang, met name omdat er ruimte moet komen voor de noodzakelijke nieuwbouw van een SPIL- centrum, zullen wij als LPF met pijn in ons hart instemmen met dit raadsvoorstel Sluiting Sporthal Eckart, waarbij basketbalvereniging Almonte verhuist naar de Sporthal in de Achtse Barrier.

De afspraken en met name de financiƫle afspraken en beloften van dit college met het bestuur van Almonte mag vanuit het college niet aan getornd worden.

Wij hopen en wensen dat basketbalvereniging Almonte daar in de Achtse Barrier weer tot grote hoogte in de basketbalcompetitie kan stijgen.

Dank u wel.

7/5 Eindhovens Dagblad

8/5 Studio040

Laat reactieformulier zien