Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

#nietmijnburgemeester

Onder deze krantenberichten van 3 februari 2020 leest u waarom de Lijst Pim Fortuyn kan zeggen: #nietmijnburgemeester .

FALEN

De volgende zin komt uit een column uit 2014 van wijlen Hans Jansen. ‘Zo vertellen socialisten elkaar graag grijnzend dat de pastoor, onder het genot van een sigaar en een glas wijn, vroeger tegen de fabrikant zei: Hou jij ze arm, dan hou ik ze dom’. Alhoewel Eindhoven momenteel een burgemeester heeft van VVD-huize, moest ik hier aan denken toen ik bijgaande krantenknipsels aan het scannen was.

Eerder al heeft de burgemeester raadsleden van de LPF-fractie 'op het matje geroepen' en/of 'terecht gewezen' terwijl deze Eindhovense burgers in die periode bijstonden in zaken waar de gemeente Eindhoven nalatigheid kan worden verweten. (dit is boterzacht uitgedrukt)

Bovendien, keer op keer blijkt dat de burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma (VVD) een loopje neemt met de veiligheid in Eindhoven. Het is toch een toppunt van naïviteit als je als kersverse burgemeester van Eindhoven, die amper één week is beëdigd, een alarmerende brief van zijn voorganger over de salafistische Al Fourqaan-moskee, die is gericht aan drie ministeries, Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en VVD-minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie terugtrekt en deze als niet verzonden mag worden beschouwd. Als je daarbij het college en de gemeenteraad niet informeert over deze ernstige zaak, speel je ook met de veiligheid van alle Eindhovense burgers. Dit is een politieke doodzonde.

Maar ook bij de onlusten tijdens de Sinterklaasintocht op 17 november 2017 gaat Jorritsma niet vrij uit. Zo was hij tien dagen daarvoor door de LPF-fractie via mail gewaarschuwd dat de anarchistische groep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) zou komen demonstreren, maar tevens ook een aantal Hooligans die niet alleen naar de Sinterklaasoptoch kwamen kijken. Toch geeft de burgemeester de KOZP-anarchisten letterlijk een podium langs de intocht. En niet minder kwalijk van deze burgemeester is om twee raadsleden, die valselijk werden beschuldigd, aan een integriteitsonderzoek te laten onderwerpen, alleen om de aandacht/schuld van zijn falen af te leiden.

Maar ook de veldslag tussen een leger van politiemanschappen en honderden islamitische oproerkraaiers bij de Al Fourqaan-moskee op zondag 26 mei, waar Pegida met 15 tot 20 personen zou demonstreren is een teken dat veiligheid bij deze burgemeester niet in goede handen is. 

Als deze burgemeester dan zeer recent op een eenvoudige vraag van deze fractievoorzitter, of hij alvorens de straf ingaat, in gesprek wil gaan met een café-eigenaar zijn antwoord begint met ‘Het is niet de taak van een raadslid om de burgemeester te controleren op zijn taak waar het gaat om openbare orde en veiligheid’, in plaat van een Ja of een Nee, zijn wij als Lijst Pim Fortuyn hier wel klaar mee. Dit is #nietmijnburgemeester.

 

Rudy Reker,

Waarnemend voorzitter en fractievoorzitter

 

Bijdrage Machiel de Graaf (PVV) in actie over de wegemoffelde brief 

Eindhovens Dagblad 04/02/20 Raad wil in debat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat reactieformulier zien