Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid

  


Tom van Nuenen
Commissielid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Verbijsterend en schokkend misbruikzaak

29 juli 2020

In het volledige artikel deel 1, wat is te lezen in de REVU van 29 juli jl. (deel 2 op 5 augustus a.s.) kunt u lezen hoe de bureaucratie op alle fronten heeft gefaald door weg te kijken van problemen en bewijsbare feiten te ontkennen. Nee, wij als Lijst Pim Fortuyn waren niet van alle voorvallen die hier worden beschreven op de hoogte. 

Maar vanaf september 2017 heb ik als fractievoorzitter van de LPF wekelijks, soms meerdere keren per week telefonisch contact gehad met afdeling veiligheid over de onmenselijke situatie waarin Joyce en haar zoontje moesten overleven. Nee, niet via schriftelijke raadsvragen die ook naar de media gaan, omdat de oplossing in deze zaak voor de LPF belangrijker was dan publicatie in de krant. 

 Toen het ons bekende en aanvechtbaar probleem was opgelost en ik daarna via mail de gemeente Eindhoven

a. bedankte voor hun medewerking.
b. mijn ontevredenheid uitte waarom de oplossing zolang moest duren en
c. of Joyce een vorm van huurcompensatie tegemoet mocht zien omdat zij meer dan 10 maanden geen gebruik konden maken van hun haar eigen woning. Overigens dit laatste punt c op advies van hoofd veiligheid. 
 
Het enige antwoord op deze mail kwam van burgemeester John Jorritsma van Eindhoven, wat inhield dat wij met twee raadsleden én de partijvoorzitter op het matje moesten komen. Wij mochten ZIJN ambtenaren niet lastig vallen. Zakt uw broek nu ook af?
Jawel, dit is dezelfde burgemeester die meerdere keren tegen mij in de raad heeft gelogen en in december 2019 een mail, waarin ik een vraag had gesteld die met een "Ja of een Nee" beantwoord had kunnen worden, in zijn antwoord naar mij opende met de zin; "Dat een raadslid de burgemeester niet mocht controleren als het gaat om openbare orde en veiligheid".
#nietmijnburgemeester
#eindhovendegekste! 

Misbruikzaak Joyce deel 2: beschuldigden aan het woord

Vorige week publiceerden we het eerste deel van het levensverhaal van Joyce Kilwinger, dit is het slotdeel van het tweeluik. Joyce werd naar eigen zeggen door meerdere mannen jarenlang gedwongen tot betaalde seks. Ze stapte met haar verhaal naar de politie, maar zegt dat ze juist slachtoffer werd van de agent die haar verklaring afnam.

 

05/08/2020 Omroep Brabant -Teamchef politie weg naar klachten ongewenst gedrag 

05/08/2020 Eindhovens Dagblad - Teamchef politie schuldig bevonden aan ongewenst gedrag 

05/08/2020 Studio040 Eindhovense politiechef neemt ontslag naar onderzoek 

05/08/2020 Nieuwe Revu 

06/08/2020 ED Seksschandaal Eindhovense politie