Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Eindhovens Dagblad: 'Gesubsidieerde baan Vagevuur al twaalf jaar'


door Rob Burg. dinsdag 29 oktober 2008 | EINDHOVEN - Al ruim twaalf jaar is bij Het Vagevuur, een stichting die allerlei indoor-activiteiten op het gebied van perverse homoseks organiseert, één persoon actief op een door de gemeente gesubsidieerde werkplek.

Dat verklaart bestuurslid 'Harrie' van Het Vagevuur desgevraagd. Verder wenst hij niet in te gaan op de 'commotie die is ontstaan naar aanleiding van opgeklopte verhalen van de Eindhovense LPF', aldus de bestuurder. Die fractie stelde vorige week schriftelijke vragen aan het college van B en W over de vermeende financiële ondersteuning. Volgens fractievoorzitter Rudy Reker is het ongepast dat de gemeente 'een seksclub waar extravagante seksfeesten georganiseerd worden' direct of indirect subsidieert. Het college van B en W erkent het bestaan van een gesubsidieerde werkplek (voorheen Melkert- en ID-banen genoemd) bij de homovereniging, maar stelt dat het juridisch niet mogelijk is om het dienstverband te verbreken. Verder wil het gemeentebestuur op dit moment niet ingaan op de kwestie, gelet op het beleid om schriftelijke vragen van politieke partijen rechtstreeks en niet via de pers af te handelen. De Lijst Pim Fortuyn brengt Het Vagevuur en de 'ID-baan' in verband met de stichting Support Punt, die sinds 1 april van dit jaar werkzoekenden begeleidt naar een baan in een kunst-, cultuur- of welzijnsinstelling. Op de website van Support Punt is inderdaad een link te vinden naar de site van Het Vagevuur, maar volgens directeur Bert van Valburg wil dat geenszins zeggen dat er sprake is van een subsidierelatie met de stichting. "Er is op dit moment niemand via Support Punt daar aan het werk. Dat is honderd procent zeker", aldus Van Valburg, die verder verklaart dat ook in de toekomst daar niemand te werk wordt gesteld via zijn organisatie. De link op de site van Support Punt heeft volgens Van Valburg niets te betekenen. Het Vagevuur is simpelweg een van de 44 organisaties die meegedaan hebben aan een enquête van Support Punt naar de behoefte aan gemeentelijke ondersteuning. De website van Het Vagevuur werd gisterochtend gesloten en is voorlopig 'under construction'. http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/3947934/Gesubsidieerde-baan-Vagevuur-al-twaalf-jaar.ece Bron: Eindhovens Dagblad

29 oktober 2008

Laat reactieformulier zien