Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

ED: College breekt band met Gedaref niet


maandag 08 september 2008 EINDHOVEN - Het Eindhovens college voelt helemaal niets in het verbreken van de stedenband met de Soedanese stad Gedaref. Dit antwoord het college op raadsvragen van de LPF Eindhoven.

LPF-fractievoorzitter Rudy Reker vindt dat Eindhoven de band met Gedaref moet breken. Dit omdat het Internationale Strafhof in Den Haag heeft besloten de Soedanese president Omar al-Bashir te vervolgen voor genocide, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Om die reden vindt de LPF dat –inmiddels voormalig– ambtenaar Agnes Ovington een hoge Soedansese onderscheiding moet teruggeven. Reker is tegenstander van de meeste stedenbanden die Eindhoven met enkele steden elders in de wereld onderhoudt. Het college ziet niets in het voorstel van de LPF. De aanklacht tegen de Soedanese president staat los van de behoefte van de bevolking van Gedaref, zo schrijven B en W in hun antwoord. Als de hulp wordt stopgezet, worden de inwoners van Gedaref de dupe van politieke en humanitaire ontwikkelingen en probelemen elders in Soedan. De materiële en immateriële hulp van Eindhoven aan Gedaref komt uitsluitend ten goede aan Gedaref zelf, benadrukken B en W. Het college ziet evenmin iets in het plan van Reker om Agnes Ovington de onderscheiding te laten teruggeven die zij anderhalf jaar geleden in Soedan heeft ontvangen. De onderscheiding is uitgereikt aan haar persoonlijk en niet door de president, stellen B en W. Bovendien werkt Ovington sinds begin vorig jaar niet meer bij de gemeente. http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/3677820/College-breekt-band-met-Gedaref-niet.ece Eindhovens Dagblad 8 september 2009

Laat reactieformulier zien