Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Weekendkrant: Eindhovense fractie wil doorstart LPF

DOOR AMANDA BULTHUIS

EINDHOVEN –De Lijst Pim Fortuyn wordt opgeheven, meldt het partijbestuur. Maar als het aan Rudy Reker, fractievoorzitter van de Eindhovense afdeling, ligt blijft de partij bestaan. Hij wil een doorstart mèt een nieuw bestuur.

Op het partijcongres van 21 juli stemde 30 leden voor en 26 tegen een opheffing per januari 2008. Hiermee is nog niets beslist, vertelt Reker “Volgens de statuten moet minimaal de helft van leden aanwezig zijn en is er een meerderheid van tweederde nodig om de vereniging op te heffen.” In een nieuwe Algemene Ledenvergadering, die binnen vier weken plaatsvindt, valt een definitieve beslissing.
De Eindhovense fractievoorzitter verwijt het bestuur dat het de opheffing er ‘even snel doorheen heeft willen jassen.’ “Ze zijn bestuursmoe nu de LPF niet meer in de Tweede Kamer en Provinciale Staten zit. Dat is begrijpelijk, maar ze kunnen ook gewoon opstappen. Dan kan een nieuw bestuur de partij weer vanonder af aan opbouwen.” Om te beginnen wil Reker in meer steden deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Naast Eindhoven heeft de partij alleen nog fracties in Westland, Spijkenisse, Den Haag en Duiven. Partijsecretaris Jens van der Vorm spreekt de beschuldigingen van Reker tegen. “Het bestuur doet wat de leden willen.” De secretaris beroept zich op een schriftelijke ledenraadpleging eerder deze maand. “Hieruit bleek dat 71 procent van de leden voor opheffing is.” Reker vindt die stemming onbetrouwbaar. “In juli zijn veel leden op vakantie. Een raadpleging houden, is dan niet netjes.” Van der Vorm geeft toe dat juli een lastige maand is maar denkt dat de peiling toch de wens van de leden weergeeft. Reker is een tegenactie begonnen. “We zijn volop leden aan het mobiliseren en machtigingen aan het verzamelen.” De fractievoorzitter roept leden die verhinderd zijn voor de komende vergadering op om hem te machtigen. Hij denkt dat als meer leden hun stem uitbrengen er nog hoop is. “Ik ben er van overtuigd dat de partij kan blijven bestaan. Er is nog steeds ruimte voor het gedachtegoed van Pim Fortuyn.” Weekendkrant 7 augustus 2007
 

Laat reactieformulier zien