Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

BNR Nieuwsradio: Lokale LPF wil doorstart partij

Lokale LPF-fractievoorzitters willen dat hun partij blijft bestaan. Zaterdag werd bekend dat de LPF waarschijnlijk wordt opgeheven. Over vier weken nemen de leden op een ledenvergadering de definitieve beslissing over de opheffing van de partij. De LPF-afdelingen in Spijkenisse en Eindhoven roepen op hun websites de leden op om te stemmen voor een doorstart van de partij.

,,De LPF ligt weliswaar aan de beademing, maar het Lijst Pim Fortuynhart klopt nog steeds'', meldt de site van de LPF in Spijkenisse. Lees de oproep op de website van de LPF-afdeling van Spijkenisse.[link]http://www.lijstpimfortuyneindhoven.nl/index.php?active=2&locationID=5&newsID=1495  Rudy Reker, gemeenteraadslid in Eindhoven voor de Lijst Pim Fortuyn, denkt dat de partij van onderaf aan opnieuw moet worden opgebouwd. Met een actie op internet wil hij zorgen dat er op de ledenvergadering voldoende stemmen zijn voor een doorstart van de partij. Luister naar het gesprek met Rudy Reker, LPF-gemeenteraadslid in Eindhoven.[link]http://www.bnr.nl/EmbeddedPlayer.asp?id=14224&source=undefined  De partij, die onder Lijst 5 Fortuyn meedeed aan de parlementsverkiezingen in november, is landelijk al verdwenen. In Westland, Spijkenisse, Duiven, Den Haag en Eindhoven heeft de partij nog een vertegenwoordiging in de gemeenteraad. Den Haag en Westland Fractievoorzitter Wim van der Velden van de LPF in Den Haag steunt het initiatief, maar heeft wel duidelijke voorwaarden. ,,We zouden daarna met een schone lei moeten beginnen. De partij heeft grote schulden, een interim-bestuur zou voor nieuwe deugdelijke statuten moeten zorgen.'' Niet alle lokale afdelingen zijn voor voortzetting van de partij. Cobie Gardien is vice-fractievoorzitter in de gemeente Westland, dit is de enige gemeente waar de LPF in de coalitie zit. De afdeling is voor het opheffen van de LPF. ,,Tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen, in 2010, blijven wij in de gemeenteraad zitten. Wij willen in 2009 aan onze leden voorleggen of zij willen dat wij ons verkiesbaar stellen, of niet.'' Net als de LPF in Den Haag is de afdeling Westland een onafhankelijke vereniging. ,,Mocht het doek landelijk vallen, dan kan onze afdeling zelfstanding blijven bestaan'', aldus Gardien. BNR Nieuwsradio, 23 juli 2007 [link] http://www.bnr.nl/ShowNieuwsArtikel.asp?Context=N%7C0%7CS%7C998140de743d0135&src=redactie&newsPanel=uitgelicht&id=7742   
26-7-07 BNR Nieuwsradio

Laat reactieformulier zien