Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Eindhovens Dagblad: Reker wil LPF alsnog redden


Door Peter Scholtes

EINDHOVEN - Eindhovenaar Rudy Reker probeert de landelijke Lijst Pim Fortuyn (LPF) alsnog overeind te houden. Hij is eventueel beschikbaar als nieuwe partijvoorzitter, zo zegt hij. Zaterdag stemde een meerderheid van de ledenvergadering in Rotterdam voor opheffing van de vereniging.

Een daadwerkelijk besluit om te stoppen kon nog niet worden genomen, omdat er te weinig leden aanwezig waren. Binnen vier weken moet een nieuwe ledenvergadering worden gehouden. Reker, fractievoorzitter van de LPF in Eindhoven, is voorstander van een doorstart en hoopt op voldoende medestanders tijdens de volgende ledenvergadering. Hij is bezig met het verzamelen van machtigingen. „Ik heb er drie binnen”, zei hij gistermorgen. Volgens de statuten kan een besluit tot opheffing worden genomen bij een meerderheid van ten minste tweederde van het aantal stemmen. Bij de stemming van zaterdag waren 29 stemmen voor opheffing en 26 tegen. Volgens het bestuur had een schriftelijke ledenraadpleging uitgewezen dat 71 procent wil stoppen. „Maar die uitslag is niet te controleren”, stelt Reker. „Ik ben ervan overtuigd dat het grootste deel van de leden in Nederland wil doorgaan.” Reker kreeg het zaterdag tijdens de vergadering stevig te verduren. Hij kreeg het verwijt dat hij uit is op overname van het partijvoorzitterschap. Reker vindt dat het huidige bestuur moet opstappen, omdat het niet meer geloofwaardig is na de verkiezingsnederlaag waarna de partij uit de Tweede Kamer verdween. „Ik ben niet uit op het voorzitterschap, maar loop er niet voor weg. Anderen mogen het ook doen, er is genoeg werk in de partij.” Reker zou het ‘zonde’ vinden als ‘de partij die door Pim Fortuyn is opgericht’ zou verdwijnen. In Eindhoven wil de fractievoorzitter sowieso doorgaan, ook bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Hij gaat de Eindhovense afdeling als aparte vereniging inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Geluiden als zou de Eindhovenaar de landelijke partij onder een andere naam willen voortzetten, spreekt hij tegen. „Een lijst-Reker heeft geen toegevoegde waarde.” De LPF heeft behalve in Eindhoven nog een vertegenwoordiging in vier andere gemeenten: Westland, Spijkenisse, Duiven en Den Haag. http://www.eindhovensdagblad.nl/eindhovenstad/article1677320.ece 25-7-07

Laat reactieformulier zien