Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

ED: LPF tegen apart zwemuur moslims

EINDHOVEN – Er moet direct een einde worden gemaakt aan het speciale zwemuurtje voor moslimmannen in het Ir. Ottenbad in Eindhoven. Dat eist de LPF Eindhoven van het college van B en W. Volgens de gemeente is er geen sprake van een zwemuur voor alleen moslims, maar voor álle Eindhovense mannen van buitenlandse afkomst.

Sinds begin september heeft de gemeente het zwembad op donderdagavond vanaf negen uur afgehuurd om moslimmannen de mogelijkheid te geven baantjes te trekken, stelt LPF-voorman R. Reker. De LPF vindt dit een ongewenste situatie. De integratie van moslims in de Nederlandse samenleving wordt hierdoor tegengehouden, betoogt Reker. De fractie wil opheldering van het college hierover. Het zwembad trok op de donderdagavonden slechts een handjevol vrijzwemmers. Met het aanboren van een nieuwe doelgroep, hoopt de gemeente hierin verandering te brengen. Het vrijzwemmen wordt overigens niet gesubsidieerd. Gebiedsmanager H. Beekwilder van het sportcomplex stelt dat wekelijks tien tot vijftien mannen komen. „Dit zal snel stijgen tot zeventig mannen.“ Het bad kent meer speciale openstellingen voor doelgroepen. Hij noemt onder meer zwemuurtjes voor vrouwen van buitenlandse afkomst. „Hiermee wordt de integratie wel degelijk bevorderd.“ 19-9-06 Eindhovens Dagblad

Laat reactieformulier zien