Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

ED: Meer toezicht camera’s in aantocht


 
EINDHOVEN - Er mag meer gemeentelijk cameratoezicht komen in Eindhoven. Maar wel onder de voorwaarde dat camera’s onderdeel zijn van een breder pakket aan maatregelen, vindt de meerderheid van de Eindhovense politiek.

De raadscommissie voor veiligheid sprak zich gisteren voor het eerst uit over de toekomstige inzet van camera’s. In het afgelopen jaar waren negentien camera’s geplaatst in onder meer Woensel-West en de binnenstad, veelal zonder dat de raad zich daarmee had kunnen bemoeien. Nieuwe cameraprojecten die B en W op stapel hadden staan, werden voor de zomervakantie op last van de raad uitgesteld. De raadscommissie beperkte zich gisteren tot een eerste aanzet voor een discussie over de voorwaarden waaronder camera’s kunnen worden ingezet. De meerderheid is voor een aanpak waarbij camera’s worden gecombineerd met andere maatregelen. Bijvoorbeeld: bij problemen tussen taxichauffeurs en klanten en chauffeurs onderling worden afspraken gemaakt over toezicht en handhaving, er wordt overlegd met chauffeurs en soms wordt ’live’ meegekeken met camera’s om bij nieuwe incidenten te kunnen ingrijpen. Bij dergelijke projecten worden camera’s voor maximaal twee jaar geplaatst, met een mogelijkheid voor verlenging. Van CDA en VVD mag de gemeente in de binnenstad (horeca en winkels) voor meer structureel toezicht kiezen. Leefbaar Eindhoven en LPF zijn voorstander van een stadsbrede inzet van camera’s.

Op basis van de commissiediscussie komt het college later dit jaar met een definitief voorstel over cameratoezicht. Wethouder M. Mittendorff (CDA, veiligheid en handhaving) vroeg de raad ruimte om tussentijds wel de voorbereiding van projecten te kunnen voortzetten. De woordvoerders van GroenLinks en SP hielden echter vast aan de ’pas op de plaats’ die voor de zomer was afgesproken. 11-10-06 Eindhovens Dagblad

Laat reactieformulier zien