Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

ED: LPF: verbod lessen ROC Turkije


EINDHOVEN - Het ROC Eindhoven moet verboden worden om een opleiding te starten in Turkije. Dat is de opvatting van de LPF-fractie in de Eindhovense gemeenteraad. Zij wil dat B en W proberen dit initiatief te blokkeren. Het ROC maakte eind vorige week bekend dat de School voor Volwasseneducatie in de Turkse stad Adana onder meer taallessen wil gaan geven.

Veel Zuidoost-Brabantse Turken zijn uit die regio afkomstig. De lessen moeten dienen ter voorbereiding op de inburgeringscursussen op de Nederlandse taal en cultuur. Volgens LPF-fractievoorzitter R. Reker worden Turken hierdoor gestimuleerd in de uitvoering van hun plan voor emigratie naar of gezinshereniging in ons land. Hij vreest dat zij zich door het ROC-initiatief juist in Eindhoven willen vestigen. „Met alle problemen vandien, omdat maar weinig Eindhovenaren hierop zitten te wachten”, aldus Reker. De LPF vindt dat hier sprake is van een ongewenste activiteit van een school, die met overheidsgeld wordt gefinancierd. Volgens Reker zal bovendien het onderwijs er in Eindhoven onder lijden, omdat steeds enkele ROC-leerkrachten in Turkije aan de slag zijn. [link] http://www.eindhovensdagblad.nl/regio/article992334.ece  10-1-07 Eindhovens Dagblad

Laat reactieformulier zien