Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Drie fracties weg uit de raad Eindhoven

 

Ja, waarschijnlijk is dit bericht de vader van de gedachten. Inderdaad, ook wij hebben dit bericht gelezen in het Eindhovens Dagblad en afkomstig van een door de gemeente uitgevoerde representatieve inwonersenquête. Mooi, waarschijnlijk heeft men bij de redactie van deze enquête een glazen bol, maar toevallig heb ik die ook en die van mij is niet vertroebeld door vooringenomen gedachten. Ik zou de redactie hierbij adviseren om eens een keer echt de oren bij de burgers van deze stad te luisteren te leggen.

Dan kunnen ook zij constateren dat er maar één partij in deze gemeenteraad is die daadwerkelijk naar de burgers van deze stad luistert en hun belangen verdedigd. Natuurlijk zal dat zich bij de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010 moeten vertalen naar meer zetels in de raad. Wij hebben daar in elk geval een goed gevoel bij.
EINDHOVEN - Als er nu raadsverkiezingen zouden zijn, keren 3 fracties niet meer terug in de Eindhovense gemeenteraad. Het gaat om de eenmansfracties Stadspartij, ChristenUnie en de LPF. De huidige coalitie van PvdA, CDA en SP behoudt haar meerderheid. Oppositiepartij D66 zou de meeste zetels winnen en uitkomen op 4. Dit blijkt uit de door de gemeente uitgevoerde representatieve inwonersenquête. De Eindhovenaren zijn in het najaar 2008 gevraagd op welke partij ze zouden stemmen als er op dat moment raadsverkiezingen zouden zijn. Op 3 maart 2010 zijn pas de 'echte' gemeenteraadsverkiezingen. De VVD wint 1 zetel en komt uit op 7. De overige oppositiepartijen leveren allemaal in. Zo glijdt Leefbaar Eindhoven verder weg en houdt 1 zetel over van de 3 nu. Ook GroenLinks en het Ouderenappèl moeten beiden een zetel inleveren en komen uit op respectievelijk 2 en 1 zetels. http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/4544557/Drie-fracties-weg-uit-de-raad-Eindhoven.ece Bron: Eindhovens Dagblad 20 februari 2009  20 februari 2009

Laat reactieformulier zien