Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

'Marokkanen vrij in kiezen van namen'


vrijdag 27 maart 2009 EINDHOVEN - Als een Marokkaanse burger van Eindhoven een kind komt aangeven bij de burgerlijke stand, raadplegen de ambtenaren de namenlijst die door de Marokkaanse overheid officieel is voorgeschreven. "Ouders zijn volledig vrij in de keuze van de naam.

De ambtenaar attendeert slechts op het bestaan van de lijst in het geval de ouders niet zeker zijn over de schrijfwijze van de te kiezen naam", schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van LPF-raadslid Rudy Reker. Marokkaanse burgers van Eindhoven mogen afwijken van de lijst. "Dit zou echter wel kunnen betekenen dat de Marokkaanse autoriteiten weigeren aan het kind een paspoort te verstrekken", schrijft het college. De Marokkaanse overheid hanteert een lijst met officieel toegestane namen. Hierover ontstond eind januari ophef in de Tweede Kamer toen bleek dat Rabat oude Berberse namen in de ban had gedaan. Reker vroeg aan het college of de gemeente op deze manier niet meewerkte aan ongewenste inmenging door Marokko als de lijst werd gehanteerd. "Nee", stelt het college. "De lijst is indicatief en niet meer dan een hulpmiddel." http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/article4727586.ece

Laat reactieformulier zien