Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Raadsbrede kritiek na debacle met PopEi


door Peter Scholtes

EINDHOVEN - Het debacle met muziekinstituut PopEi trekt ook zijn sporen in de Eindhovense politiek. Raadsbreed is er kritiek op de gang van zaken, zo bleek gisteren in een commissievergadering bij de bespreking van het Rekenkamerrapport over het instituut. De Eindhovense raadsfracties leggen wel verschillende accenten. De LPF vindt dat cultuurwethouder Marriet Mittendorff (CDA) moet aftreden na 'het zoveelste cultuurdebacle'. ,,Hier is een structu­reel probleem van een wethouder die geen vat heeft op de exploitatie van culturele instellingen. Wij zullen een motie van wantrouwen indienen", aldus woordvoerder Alexander van Hattem.

Het besluit van het Eindhovense college om tijdens de zomervakantie de stekker uit PopEi te trekken, wordt door de oppositiepartijen GroenLinks en D66 gehekeld. ,,Er is onnodig onrust door ontstaan bij popbands en andere gebruikers", oordeelt GroenLinks-woordvoerster Renate Richters. Richters diende voor de zomer de motie in waarin de raad het colle­ge opdracht gaf de functie van Pop­Ei tijdens het zomerreces overeind te houden. ,,Aan die motie is onvoldoende uitvoering gegeven." GroenLinks noemt verder de informatievoorziening van het college over de problemen bij PopEi 'onder de maat'. Ook VVD-aanvoerster Monique List is daar ontevreden over. ,,Over de verhoging van het bouwbudget voor PopEi is geen of weinig communicatie met de raad geweest." De coalitiepartijen CDA, PvdA en SP richten zich minder op de verantwoordelijkheid van het college. Wel tonen ook zij verbazing over het feit dat huurcontracten voor de ruimte van PopEi in het Klokgebouw op Strijp S ontbraken. De Rekenkamer zelf kwam ook niet ongeschonden uit het debat. Leefbaar Eindhoven vindt dat het onderzoek ten onrechte niet is gericht op mogelijke malversaties van de PopEi-directie. Ook zou de Rekenkamer hebben gefaald als bewaker van zijn eigen aanbeveling dat een exploitatietoets voorafgaand aan de bouw van PopEi zou worden uitgevoerd. De collegeleden reageren in een volgende vergadering. Over de voortzetting van de functies van PopEi door de gemeente zou later deze week meer bekend moeten worden. Eindhovens Dagblad, 30 september 2009 Door het ontbreken van dit artikel op de website van het ED, kunnen wij geen link plaatsen.

Laat reactieformulier zien