Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

B en W teleurgesteld in ouders probleemjongeren


LPF-raadslid Rudy Reker kreeg antwoorden op zijn vragen

EINDHOVEN - Burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven zijn teleurgesteld in de ouders van enkele tientallen probleemjongeren in de wijk Blixembosch.

Volgens het college blijkt het moeilijk hen 'betrokken en geïnteresseerd te krijgen' om bij te dragen in de aanpak van de overlast. B en W hopen dat door een intensievere aanpak het probleem beter kan worden opgelost. Ze antwoorden dit op vragen van het LPF-raadslid Rudy Reker. Hij ergert zich al jaren mateloos aan het gedrag van een grote groep jongeren in Blixembosch.

Ook vindt hij dat het gemeentebestuur faalt bij het oplossen van dit probleem. Volgens B en W laten vooral ouders hen in de steek. Het Eindhovense college had op een grotere medewerking gerekend, zo melden ze de LPF.

Antwoorden
Uit de antwoorden blijkt verder dat de problemen in de wijk worden veroorzaakt door zo'n honderd jongeren, in wisselende samenstelling. Tien van hen vormen een harde kern, in de rug gedekt door zo'n veertig andere jongeren. Met de andere raddraaiers zijn ze verantwoordelijk voor geluidsoverlast en bedreigingen, vernielingen en hinderlijk gedrag, onder meer in het verkeer.

Volgens B en W treedt de politie in tegenstelling tot wat Reker beweert geregeld op, maar heeft ze wel de hulp van ouders, winkeliers en omwonenden nodig. Ook zeggen ze dat het juridisch gezien heel moeilijk is bromfietsen of scooters in beslag te nemen, wanneer hiermee overtredingen worden begaan.

In een samenscholingsverbod - een andere suggestie van Reker - ziet het college niets, omdat hiermee ook de goed­willende jongeren worden getroffen. Aan vandalen kan wel een gebiedsverbod worden opgelegd, maar dat is nog niet gebeurd. De voor- en nadelen van een alcoholverbod worden nog afgewogen.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/125056812/B+en+W+teleurgesteld+in+ouders+probleemjongeren.aspx