Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Bomen op het Catharinaplein

14 mei 2013 Rondvraag Cie. Ruimte en Vastgoed Waarom een 'Frans pleintje'? De totale nieuwbouw van de Catharinakerk heeft minder gekost dan vervanging van 21 boompjes   In de raadsinformatiebrief van 7 mei jl. staat dat er herstelmaatregelen op het Catharinaplein nodig zijn i.v.m. de dode bomen. Afgezien van verschillende oorzaken die partijen aandragen, mogen burgers van onze stad verwachten dat de Gemeente Eindhoven in 2012 voldoende kennis bezit om 21 boompjes op het Catharinaplein vakkundig te laten planten. Deze verwachting is echter niet uitgekomen. Geschatte kosten voor het herstel van genoemde aanplant bedraagt wederom € 130.000 euro. Dit ondanks dat het college op 29 januari jl. als beantwoording van onze raadsvragen heeft geantwoord, dat in de overeenkomst met de aannemer een groeigarantie is opgenomen. Het college schrijft ondermeer letterlijk en ik citeer:

“De werkzaamheden zijn opgedragen aan een aannemer. Deze is verantwoordelijk voor een deskundige uitvoering en wordt daarop door ons gecontroleerd en zo nodig aangesproken. De aannemer is gevraagd om de dode bomen te vervangen op basis van de in de overeenkomst opgenomen groeigarantie”. Einde citaat. Na de peperdure herbeplanting met enkele nieuwe boompjes en ondanks een eerdere investering van € 800.000 euro in 2007 en € 700.000 euro in 2012, blijft het Catharinaplein onooglijk en in erbarmelijke slechte staat verkeren. Met een verharding van het plein, die moeilijk en slechts tegen meerkosten is te reinigen en jaarlijks een grote onderhoudsbeurt nodig heeft, is de grens van het toelaatbare bereikt. 

  1. Wat is de definitie van de groeigarantie waarover het college spreekt in de beantwoording van de gestelde raadsvragen en wat heeft dat voor financiële gevolgen voor het herstel?
  2. Kan het college begrijpen dat burgers van onze stad het Catharinaplein momenteel zien als een peperduur lachertje en schande spreken over deze zoveelste kostbare blunder van dit college?
  3. Is het college genegen de hand in eigen boezem te steken en te erkennen dat de reconstructie van het Catharinaplein een geldverslindende mislukking is?
  4. Heeft het college het lef en de bereidheid om de totale reconstructie van het Catharinaplein ter discussie te stellen met enkele ondernemende burgers om tot een fatsoenlijk plan te komen, dat wél past in de stijl van de directe omgeving en wél winkelend publiek aantrekt?
    Rudy Reker

Omroep Brabant (Video)

Eindhovens Dagblad Omroep Brabant Studio 040

Eindhoven Dichtbij Studio 040 studio 040

 

Laat reactieformulier zien