Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

Raadsvoorstel betreft Jongerenwerk



Commissievergadering Jeugd, Gezin, Onderwijs, Sport en Cultuur (JGOSC) 

Bijdrage Lilian Reker, 12 mei 2009


Het is duidelijk voorzitter, dat het Jongerenwerk in héél Nederland ver achterloopt op de feiten. Ook Eindhovense feiten, die nog dagelijks bewijzen, dat grote groepen jongeren maling hebben aan alles, wat met Normen en Waarden in dit land heeft te maken. Ja voorzitter, wij hebben het zelf met open ogen zover laten komen.

- De doelgroep waarop jongerenwerkers zich richten – volgens de nota die voor ons ligt – zijn het tieners in de leeftijd van 12 tot 27 jaar, met daarbij ook aandacht voor de 10 tot 12 jarigen.

In de opinie van de Lijst Pim Fortuyn ben je dan al veel te laat. In groep 4  van het basisonderwijs – dan zijn de kinderen pas 8 jaar – dient de wijkbrigadier al contact te leggen met de jeugd in ZIJN of HAAR wijk.

Maar dan niet elk half jaar een andere wijkbrigadier, maar iemand die jaren daar in die wijk, zijn of haar werk doet.

Dat is preventief werken.

- Verder heeft men in deze nota 96 pagina’s vol kunnen schrijven, met voorstellen, die al vele jaren hebben bewezen, niet of nauwelijks te hebben gewerkt.

- Op dit moment zijn er 18 fte wijkgerichte jongerenwerkers, samen 508 uur actief.

- U vraagt ons in te stemmen, met een uitbreiding van 96 uur voor jongerenwerk, tegen een bedrag van 300.000 duizend euro op jaarbasis.

- Terwijl te lezen is, in de kanttekening op pagina 8 (38) dat daarmee nog niet is voldaan aan de behoefte.

- Deze uitbreiding komt bovenop de reeds besloten structurele uitbreiding van 98 uur wat de Eindhovense burgers al 306.000 duizend euro extra kost

Uitbreiding met 3 deeltijdbanen – zoals in dit voorstel – van 32 uur die 100 duizend euro per jongerenwerker kosten is een geheel verkeerde keuze.

Voorzitter, tot hoever wil dit college gaan?

Waarom softe theoretische maatregelen niet inwisselen tegen hardere maatregelen?

Nergens lezen wij in dit verhaal, de repressieve maatregelen die de politie kan nemen, omdat gebleken is dat wijkbrigadiers een beter contact met de jongeren kan leggen. En bovendien meer respect afdwingen dan alle jongerenwerkers in Eindhoven bij elkaar.

Maar dan moeten de wijkbrigadiers wel te voet of op de fiets de wijken in. Als de school uitgaat, bijvoorbeeld regelmatig bij de school gaan staan en de jeugd indien noodzakelijk op hun plichten wijzen. Of gewoon een praatje maken. Of door de winkelcentra’s lopen die in de wijken zijn gevestigd. Kortom: Politie, laat je zien!

Maar niet een keer per maand met 50 km per uur met de auto door de straat rijden. Als je tenminste het geluk hebt, langs een doorgaande route te wonen. Dan leg je geen contacten met de jeugd en bouw je ook geen respect op. Dat noemen wij als fractie Lijst Pim Fortuyn een gemiste kans.

Dit respect wat de buurtbrigadier op kan bouwen, is een respect voor het leven.

Bovendien zijn jongerenwerkers in verhouding tot politieagenten veel te duur. Dit terwijl het resultaat van jongerenwerkers ver achterblijft aan de verwachting. Dat bewijst de praktijk elke dag weer.

Eindhoven staat hier niet alleen in. In de nieuwsbrief deze week van Elsevier, kunt u lezen dat de Amsterdamse politie inmiddels ten einde raad is.

http://www.elsevier.nl/web/10233412/Nieuws/Nederland/Straatjeugd-Amsterdam-Oud-Zuid-zwaar-crimineel-hulp-kansloos.htm

- Zij zeggen: ‘dat de enorme hulpverlening voor straatjongeren totaal kansloos is’. Zij zien jonge criminelen steeds zwaardere misdrijven plegen en pleiten inmiddels voor een harde aanpak.

- Ook zeggen zij: ‘dat de grootschalige hulpverlening totaal geen grip op criminelen jongeren’.

- Tot slot stelt de Amsterdamse politie, na 30 jaar pappen en nathouden inmiddels vast: ‘dat de oeverloze hulpverlening op de huidige manier kansloos is’.

Voorzitter, u weet dat onze fractie er alles aan is gelegen, om de veiligheid op straat en in de wijken, aan de burgers van deze stad te garanderen.

Maar het zal ook duidelijk zijn dat wij dit softe voorstel, wat voor ons ligt, wat bewezen heeft niet te werken en waar geen enkele repressie van uitgaat niet zullen steunen.

Voorzitter, tot zover mijn bijdrage