Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

‘Mevrouw Wilders’ wekt woede politiek

Lilian Reker (alias mevrouw Wilders) en Geert Wilders

Bron: Eindhovens Dagblad donderdag 16 juli 2009 pag. 32 (Stadseditie)

door Corrie de Leeuw

Eindhoven – Ze heet Lilian Reker en ze is de echtgenote en partijgenoot van LPF-raadslid Rudy Reker. Ze is ook donker, en van Surinaamse afkomst, maar dinsdag tijdens de vergadering van de raadscommissie Jeugd en Gezin werd ze enigszins snerend ‘mevrouw Wilders’ genoemd. En dat had alles met haar bijdrage aan het debat over de problematiek rond de Marokkaans-Nederlandse jongeren te maken.

Namens de lijst Pim Fortuyn liet zij in dat debat namelijk weten dat ‘de toestroom van alle asielzoekers naar Eindhoven per direct beëindigd moet worden’, dat de islamitische school dicht moet en dat er geen vergunningen meer afgegeven moeten worden voor de bouw van moskeeën.

Het is dat haar echtgenoot achter haar zat in de raadszaal. Anders had zij – ondanks dat ze zei te spreken namens alle Eindhovense burgers – echt alleen gestaan in haar mening. Van alle andere leden van de commissie kreeg het ‘plan van aanpak risicojongeren tot 23 jaar’ juist veel steun. Wethouder Marriët Mittendorff werd gecomplimenteerd omdat ze voor het plan veel gesproken – en dus ook veel draagvlak had gecreëerd – bij de Marokkaanse gemeenschap.

Het plan voorziet in een reeks van maatregelen en afspraken over het beter signaleren van problemen bij (Marokkaanse) jongeren, eerder ingrijpen, beter samenwerken en doeltreffender straffen. Voor extra maatregelen en aandacht is de komende twee jaar 2,3 miljoen euro (deels rijksgeld) beschikbaar.

Complimenten waren er ook voor de Eindhovense-Marokkaanse gemeenschap. Omdat die zich, ondanks enorme verschillen in culturele achtergrond, toch verenigd heeft. Het Marokkaanse platform Eindhoven heeft zich in korte tijd geprofileerd als volwaardig gesprekspartner van de gemeente. Verschillende fracties (Eindhoven Nu, Pvda en Leefbaar Eindhoven) pleiten er dan ook voor om het platform te ‘promoveren’ tot formele gemeentelijke adviesraad.

Wethouder Mittendorff zei daar wel voor te voelen. Een motie hierover, volgende week in de raadsvergadering, lijkt dan ook kansrijk. Uiteindelijk kreeg het plan van aanpak groen licht van alle partijen.
Alleen Lilian Reker, die de schuld voor de huidige problemen met jongeren van allochtone afkomst overigens neerlegde bij wijlen Joop den Uyl zelf, stemde vanzelfsprekend tegen.


De redactie van de Lijst Pim Fortuyn heeft dit artikel nog niet op de internetsite van het ED kunnen vinden. Mocht dit alsnog gebeuren zullen wij een LINK naar het betreffende artikel plaatsen.

Hieronder de link naar het artikel in het ED

 

http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/article5262107.ece