Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Betoog diversiteit

Voorzitter

De LPF is nooit een voorstander geweest van anti discriminatie voorzieningen omdat het nut nog nooit is bewezen. De ADV’s zijn volgens ons daarom niets meer dan gesubsidieerde klik en klaaglijnen, die gebaat zijn bij klachtenregistraties. Want hoe meer registraties des te meer subsidiegelden er binnen vloeien. En met onze zeer beperkte financiele middelen moeten we ons afvragen of het wel verantwoord is om zoveel subsidie te verstrekken aan de ADV’s zoals RADAR.

Wie zich in Nederland gediscrimineerd voelt kan naar de politie stappen om een juridische procedure op te starten. Mocht de klacht terecht zijn dan wordt de dader ook daadwerkelijk gestraft. Hier haalt het slachtoffer dan ook veel meer voldoening uit.

Dan de opmerkingen over de commissienotitie:
In Pijler 1 van de notitie staat dat het stadhuis nog steeds ‘te wit’ is omdat mensen met een migratie achtergrond sterk zijn ondervertegenwoordigd in het personeelsbestand. De aanbeveling is dat er dure trainingen moeten worden gegeven om dit tegen te gaan. Het is een herhaling van zetten want toen ik 8 jaar geleden als commissielid vd LPF politiek actief werd werden dezelfde aanbevelingen al gedaan. Het plan van aanpak werkt dus blijkbaar niet dus zou het verstandig zijn om hiermee te stoppen. Wij zeggen als LPF, kijk bij de sollicitatieprocedure niet naar de migratieachtergrond of huidskleur van de kandidaat maar kies gewoon de meest geschikte kandidaat. Hierdoor vallen de geschikte blanke autochtonen kandidaten niet buiten de boot.

Voorzitter
In het stuk staat ook dat vanuit de Regenbooggelden die we vanuit het Rijk krijgen voorlichting op basisscholen wordt gegeven over de LHBTI gemeenschap. Dit om de acceptatie te vergroten. Gebeurd dit op alle bassischolen in Eindhoven? Dus bv. ook op de islamitische basisschool Tarieq Ibnou Ziyad waar wordt lesgeven volgens de islamitische leefregels. We weten allemaal dat binnen de islam homoseksualiteit namelijk niet wordt geaccepteerd.

Wat we ook missen is de notitie is hoe de samenwerking verloopt met het Roze in Blauw team van de politie. Worden zij wel genoeg betrokken bij de diverse overleggen over acceptatie van de LHBTI gemeenschap? Graag een antwoord van de wethouder hierop.

Voorzitter
Wat helemaal ontbreekt in dit stuk is het tegengaan van antisemitisme. Een groeiend probleem in Nederland mede veroorzaakt door migratie uit niet westerse landen. Waarom wordt hier geen aandacht aan besteed? Want we werden in december weer met de neus op de feiten gedrukt toen we het Joodse Chanoekafeest vierde hier in het stadhuis waarbij zelfs de Israëlische ambassadeur Aviv Shir-On bij aanwezig was. Een enorme eer. Geweldig dat de gemeente hier zijn medewerking aan heeft verleend maar triest dat dit niet kon niet zonder enorm veel beveiliging. 
 
Voorzitter dank u wel

Tjerk Langman

Gravatar
Shlanzivah
Lagaajem
Tjerk, waarom dragen we een volgende maal niet allemaal een keppeltje. Misschien overleven we het en wellicht ook niet. Soit! Lagaajem!!
0
Laat reactieformulier zien