Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

'Eindhovense steen'

In weekblad GROOT EINDHOVEN van 11 september 2019 was het volgende artiklel te lezen

Boeiende binnenstad

De bestrating van de binnenstad in Eindhoven is vanaf begin jaren negentig voorzien van rode klinkertjes, die om meerdere redenen hard aan vervanging toe zijn. Er is nu gekozen voor een nieuwe lijn, een ‘echte Eindhovense steen’ die ook wat mag kosten. De kostbare miskoop van de bestrating op het 18 Septemberplein en de probleemvolle bestrating van 2 miljoen euro op het Catharinaplein hadden voorkomen kunnen worden. Daarom zal deze nieuwe steen eerst uitvoerig getest moeten worden op onder meer slijtvastheid.

Slijt het cement niet harder dan de kiezel die erin is verwerkt waardoor de kiezels na enkele jaren boven het cement uitkomen? Hierdoor zouden het namelijk struikelstenen worden. Is er veilig overheen te lopen als het vriest of er sneeuw op ligt? Is de steen makkelijk en goedkoop te reinigen? Is de steen sterk genoeg als er bestel- of vrachtwagens overheen rijden die moeten laden en lossen? Wat wordt het formaat van deze Eindhovense stenen en hoe worden deze stenen gelegd? In het zand of in cement i.v.m. vervanging na schade of reparaties onder de bestrating? Daar kon men de LPF bij de presentatie nog geen antwoord op geven. Een financiële tegenvaller is dat de aanpassingen ondergronds meer geld gaan kosten dan werd voorzien waardoor het eerdere budget niet toereikend is.

Wat wij als LPF waarderen is het vele extra groen dat in de nieuwe inrichting van de binnenstad wordt opgenomen. Evenals de ondergrondse opvang en afvoer van het hemelwater, dat afgewerkt naar de Dommel wordt geleid. Wel willen wij meer zitelementen en waterornamenten in de binnenstad zien omdat dit voor extra sfeer zorgt. We willen weg van de troosteloze betonnen uitstraling. Weg van de rommelige invulling. Wat ook wij als LPF al jarenlang roepen is dat we meer levendigheid en sfeer willen terugbrengen in de binnenstad. Hopelijk gaan we dat mede door deze nieuwe plannen realiseren.

Uiteindelijk willen wij dat Eindhoven een uitstraling krijgt die men van Brainport City zou mogen verwachten.

Rudy Reker

 

Hierna slechts 2 links van de vele tientallen, die wij als Lijst Pim Fortuyn aan het fiasco van de Eindhovense bestrating hebben besteed.

28/02/2016 https://www.lijstpimfortuyn-eindhoven.nl/raadsvragen-sp-1457560321/1007-een-ezel-stoot-zich-niet-twee-keer-aan-dezelfde-steen 

27/12/2013 Kanniewaarzijn over blunders bij renovatie Catharinaplein in Eindhoven

 

Laat reactieformulier zien