Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

  


Tom van den Boomen
Commissielid

     Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

 Lachgas is schadelijk voor de gezondheid

 

Foto:Studio 040

Betoog: Lachgasverbod 

Voorzitter, 
 
Lachgas als partydrug is er al een tijdje maar de laatste jaren is het gebruik van lachgas explosief toegenomen, zeker onder jongeren. Dit heeft zowel catastrofale gevolgen voor de gezondheid, als ook voor de veiligheid. Iedere week kunnen we in de media de schokkende  berichten lezen van mensen die onder invloed van lachgas ongelukken veroorzaken in het verkeer.
 
Afgelopen week was er ook de noodkreet van artsen van het OLVG ziekenhuis te Amsterdam. Het excessief gebruik van lachgas veroorzaakt niet alleen dwarslaesies maar ook hartinfarcten, vaatafsluitingen en longembolie├źn. Ernstige gezondheidsproblemen en dat dus vooral bij jongeren. De situatie is schrijnend en de problemen worden alleen maar groter en groter. Regelmatig gaat het gebruik van lachgas ook gepaard met overlast. Ook is het vaak volstrekt onduidelijk waar een handelaar zijn lachgas vandaan heeft gehaald waardoor de gebruiker totaal niet weet wat hij/zij nu eigenlijk inhaleert. Er is geen kwaliteitscontrole en naar de leeftijd van de gebruiker wordt al helemaal nooit gevraagd door de handelaar. Die wil er vooral goed aan verdienen.
 
In Den Haag zijn ze daarom bezig om een landelijk verbod op lachgas te organiseren maar omdat de vorming van het nieuwe kabinet nog wel even op zich laat wachten is het uiterst onzeker wanneer dat landelijke lachgasverbod er gaat komen. Daarom is het zaak om niet langer te wachten en dit nu lokaal te regelen via de APV. Meer dan de helft van de gemeenten in Nederland gingen Eindhoven al voor. Wij kunnen niet achterblijven en moeten als stad onze verantwoordelijkheid nemen en een duidelijk signaal afgeven:
 
Lachgas is niet gewoon weer een extra genotmiddel het gebruik van lachgas is zeer verslavend en eigenlijk Russisch roulette, zeker bij excessief gebruik. Daarom dat wij als LPF samen met het CDA nu met deze motie komen met als mede indieners: 50Plus, fractie de Leeuw en de PvdA.
 
Dank u wel.
 
Betoog Tjerk Langman