Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

Landgoed Eikenburg

9 januari 2024

Betoog: Damian Dassen

Bedankt voorzitter.

Voorzitter, het realiseren van nieuwe woningen is een streven voor onze stad. Het woningtekort is iets dat we gezamenlijk als stad moeten aanpakken. Dit geld ook voor de inwoners van Eikenburg. We moeten dan ook enkele woningen in hun buurt realiseren. Evenals het aanleggen van de benodigde infrastructuur die daarbij komt kijken. Deze infrastructuur is noodzakelijk om deze woningen aantrekkelijk te maken voor alle soorten huishoudens. De LPF ziet dit als een mooi plan. Echter zetten wij wel nog vraagtekens bij de beloftes die Autismepunt heeft gemaakt aan de inwoners.

Voorzitter, zoals De Heer de Groot al vermelde in zijn inspraakmoment op 5 december vorig jaar vertelde is Trudo al bezig met dit landgoed sinds 2008 waar dit bestemmingsplan al sinds 2009 als concept op tafel ligt, verder hebben ze in 2013 een gebiedsvisie opgesteld en een eerste versie van een toekomstplan opgesteld waarin duidelijk was dat er meer woningen zouden komen. Kortom, de huidige plannen die nu op tafel liggen zijn al ruim een decennium in de maak.

Voorzitter, de LPF concludeert dat Autismepunt had kunnen weten dat mensen hier niet op lange termijn zouden kunnen wonen in de situatie zoals die nu is.